Noutati :

Se redeschide Zona Rosie la Spitalul Judetean Timisoara pentru pacientii cu COVID – 19

6 octombrie, 2020 - 07:43 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
2

TIMISOARA. Managerul Spitalului Judetean Timisoara, Raul Patrascu, anunta redeschiderea Zonei Rosii, pentru pacientii cu COVID – 19. Vor fi disponibile 76 de paturi, inclusiv paturi de Terapie Intensiva.

CITESTE SI: Nu mai exista niciun loc liber la Terapie Intensiva la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Solutiile medicilor pentru cea mai grea perioada din pandemie, transmise si primarului ales Dominic Fritz. Video 

Spitalul Județean Timișoara redeschide Zona Roșie și va pune la dispoziție 76 de paturi pentru bolnavii COVID, inclusiv paturi de terapie intensivă, pentru a crește semnificativ capabilitatea județului nostru și de a putea trata pe oricine are nevoie!
Astăzi comunitatea sanitară din Timiș a aratat din nou solidaritate, alături de autoritățile competente. Am avut o întâlnire cu managerii spitalelor incluse în Planul Alb pe care l-am creionat în luna martie, cu Directorul DSP Timiș, cu Președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate și cu Președintele și Vicepreședintele Curții Conturi și am luat câteva decizii importante pentru a ne asigurăm că facem tot ceea ce este posibil pentru cetățenii din timișoara, județul Timiș și nu numai. În prealabil am obținut sprijinul Prefecturii Timiș și, fiecare spital, în funcție de apartenență, are tot sprijinul din partea autorităților locale.
Astfel, la nivel județean, Institutul de Boli Cardiovasculare va pune la dispoziție clădirea ce cazează Secție de Reabilitare Cardiovasculară (aproximativ 40 de paturi, dintre care 16 conectate la oxigen) care se va transforma, cu ajutorul DSP Timiș, în secție exterioară a Spitalului Victor Babeș și va trata exclusiv pacienți COVID. Mai departe, pregătim o secție exterioară pentru pacienții pediatrici, în caz că Doamne ferește vom avea cazuri mai multe din rândul micuților.
Nu în ultimul rând, noi, cei de la Spitalul Județean Timișoara intervenim pentru a mări semnificativ capacitatea de tratare a tuturor cazurilor de COVID, inclusiv cele mai grave. Astfel, am întrunit astăzi Comandamentul de Urgență al Unității Sanitare și, pe lângă cele 12 paturi de terapie intensivă asigurate în prezent (din care jumătate sunt astăzi ocupate), vom redeschide Zona Roșie – Infecțioase COVID cu 76 de paturi, toate conectate la oxigen și capacitate de 11 paturi de terapie intensivă pentru început.
Această secție roșie mărită din clădirea Ortopediei va fi complet operațională din nou în 7-14 zile timp în care vom avea o zonă roșie temporară cu capacitate de aproximativ 16 paturi, toate conectate la oxigen (operațională începând cu 9 octombrie). Secția mărită va avea aceleași circuite complet separate, cu camere de echipare și dezechipare/decontaminare, cu acces la bloc operator pregătit și cu echipe multidisciplinare care vor avea grijă de bolnavi.
Ne reiterăm viziunea și capacitatea de a face performanță în folosul oamenilor, pentru asta suntem aici. Doamne ajută! – a anuntat Raul Patrascu, pe pagina sa de Facebook.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. E bataie intre pile. Cine are pile nu merge in zona rosie. Cine nu, ghinion!

  2. comisii, desemnari, invarteli de pacienti, schimbari si ras-schimbari de spitale covid sau non-covid, papagalisme despre cat de pline sunt sectiile ati cu asimptomatici, dar zero rezultate, zero spitale noi, ZERO. daca poporul roman avea arme, guvernul era facut svaiter pentru cacatul asta