Se redeschid salile de sport din Timisoara si din judet. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis

TIMISOARA. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a decis ca salile de sport din Timisoara si din judetul Timis sa pot redeschide, odata cu scaderea ratei de infectare cu COVID-19, la nivel de judet.

CITESTE SI: Continua sa scada rata de infectare cu COVID la Timisoara. A ajuns la 5,23 la mie. Lugojul se pregateste sa iasa din carantina. Ce localitati sunt in zona rosie in Timis 

Prefectul Liliana Onet a convocat vineri o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in care s-a facut o analiza in privinta redeschiderii salilor de sport, avand in vedere solicitarea lui Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Prefectura a solicitat un punct de vedere de la Directia de Sanatate Publica Timis, tinand cont de contextul epidemiologic actual. O analiza de specialitate a fost prezentata in cadrul sedintei de vicepresedintele Societatii Romane de Epidemiologie, conf. dr. Emilian Popovici. Au fost solicitate puncte de vedere si din partea reprezentantilor institutiilor cu atributii de control si a Ministerului Afacerilor Interne.

In urma votului membrilor Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a decis redeschiderea salilor de sport. 27 de membri s-au pronuntat pentru masura redeschiderii salilor de sport, trei au votat impotriva si 10 s-au abtinut.

Asadar, salile de fitness pot sa-i primeasca pe sportivi incepand de sambata, 5 decembrie.

Va reamintim, in urma cu o zi, presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a solicitat redeschiderea salilor de sport din Timisoara si din judet ca urmare a scaderii ratei de infectare cu COVID-19 din ultima perioada.

In Timis, vineri, rata de infectare cu COVID-19 este de 4,03 la o mie de locuitori, iar la Timisoara incidenta cazurilor este de 5,23 la o mie de locuitori.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce mizerie a facut Nica cu Onet! Poate ar vrea chiar sa le multumim pentru teatrul asta ieftin jucat in fata timisenilor. Salile nu trebuiau inchise de la bun inceput. Acum vazand ca pierd voturi, au pus-o de un teatru ieftin de genul eu ma fac ca te intreb si tu te faci ca raspunzi! Penibil!

  2. O mizerie fara seaman, pe fata, cu o zi inainte de vot!
    Le fuge pamantul de sub picioare, lumea NU mai vrea PNL, iar unul ca Nica ne-a aratat acum ce jigodie este, de fapt!!

    • Din păcate „lumea” e doar o enclavă = Timișoara care nu-l vrea. Restul județului e un fel de „oltenie” mare și multă care-l vrea în amestec ici-colo cu ciumele roșii.

  3. Acum o luna se bateau cu pumnul in piept ca trebuie inchis si acum fac un teatru ieftin ca äu decis”ca trebuie deschise. Deciziile sunt bazate doar pe apropiere de ziua votului. E ca un fel de Black Friday, scumpim cu o luna inainte ca sa ieftinim in vinerea cu reduceri. Si toata tevatura asta pe spatele populatiei. Nu mai vin o data astia de la USR+plus sa faca lucrurile putin mai logice, macar sa se uite peste gard la altii care o fac mai bine?