Opinia Timisoarei

Se reaprinde disputa pe locurile de parcare din cartiere la Timisoara. Sa fie doar pentru masinile de TM sau si pentru cele de MH, CS, GJ, DJ, AR? Nicolae Robu propune ‘chirie’

TIMISOARA. Daca nu contribuie la bugetul local, dar stau in Timisoara fara buletin sau flotant, si nu platesc impozite nici pe masini, sa nu-si parcheze autoturismele pe locurile de parcare amenajate intre blocuri de catre primarie. Asta sustinea in urma cu un an primarul Nicolae Robu. Edilul este de parere ca toti cei care se stabilesc in Timisoara trebuie sa devina cetateni contribuabili, cu acte in regula, si doar asa ar fi corect sa beneficieze de tot ceea ce se amenajeaza in oras pe banii timisorenilor.

Primarul a facut atunci si sondaje pentru a afla parerea oamenilor.

CITESTE SI: Cum au raspuns oamenii la sondajele lui Nicolae Robu legat de parcarile dintre blocuri doar pentru timisoreni si in privinta buletinului de Timisoara obligatoriu. A fost uimit si primarul

CITESTE SI: Locuri de parcare amenajate de Primarie doar pentru timisoreni sau pentru toata lumea. Nicolae Robu a lansat sondajul. Tu ce crezi?

CITESTE SI: ‘Ar fi vai de voi, timisorenii, daca nu am veni noi sa dezvoltam orasul’, arogantele de la vinituri pe care le respinge primarul Nicolae Robu, la Timisoara

Cei veniti din alte zone ale tarii si stabiliti in Timisoara au votat insemnat la sondajele primarului si i-au transmis ca nu sunt de acord ca cei cu numere de inmatriculare din alte judete care ar parca in zonele dintre blocuri sa fie ‘amendati’. In comentarii, multi i-au explicat edilului ca ei muncesc in Timisoara, fac cumparaturi in Timisoara, platesc tot felul de servicii in oras si astfel contribuie si ei indirect la bunastarea orasului.

La un an de la acel moment, primarul Nicolae Robu face o noua propunere in legatura cu parcarile din cartiere.

Am amenajat în cartierele Timișoarei mii de locuri de parcare în cei 6 ani de când sunt Primar. Totuși, deficitul de astfel de locuri e foarte mare. Și există inclusiv unde am făcut amenajări. Tot mai mulți cetățeni, în diverse contexte și pe diverse canale, îmi cer să poată închiria un loc per mașină proprietate personală, dar nu mai mult de 2 per locuință, pt mașinile înmatriculate pe jud. Timiș. Îmi fac datoria să vă consult: ce părere aveți?„, a scris primarul Nicolae Robu pe Facebook, cerandu-le timisorenilor sa raspunda cu una dintre variante ‘Sunt pentru inchiriere‘ ori ‘Sunt impotriva inchirierii‘.

Timisorenii au inceput sa raspunda la sondajul edilului in numar mare.

Cu ce rezolva masura asta problema lipsei locurilor de parcare? ce vor face cei care nu au numere de timis? si de ce ar fi asta un criteriu? cu numere de timis sunt si cei din lugoj sau buzias care locuiesc in timisoara. problema supra-aglomerarii orasului cu masini se datoreaza transportului in comun pe care nu te poti baza, care iti fura mult din timp, si a infrastructurii descurajatoare pt biciclete’, i-a scris un timisorean primarului.

Avand in vedere ca stau de 30 de ani in acelasi bloc!Ma intreb unde sunt acele 2 parcari /apartament ,cand noi pe intr. Visinului nu avem loc nici macar de 1 mașină/apartament!!! Și dacă nu apuc la licitație un loc ce naiba fac ,cand merg acasă unde ma parchez? Sunt zone în Timișoara unde nu iti permite spațiul să faci asa ceva!
Poliția locală de ce nu ridică rablele care stau abandonate zilele întregi, de ce aia care au 7 masini in fata blocului ca fac bișnița cu ele ,nu sunt amendați! Eu stiu ca piata de masini este la Mehala!
Dar asta depinde si de bunul simt al omului pe care multi nu il au!
Discuția asta este lunga si anevoiosa !„, a scris un altul.

Puteti sa va dati cu parerea AICI.

Exit mobile version