Noutati :

Locuri de parcare amenajate de Primarie doar pentru timisoreni sau pentru toata lumea. Nicolae Robu a lansat sondajul. Tu ce crezi?

12 mai, 2018 - 08:47 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Daca nu contribuie la bugetul local, dar stau in Timisoara fara buletin sau flotant, si nu platesc impozite nici pe masini, sa nu-si parcheze autoturismele pe locurile de parcare amenajate intre blocuri de catre primarie. E ultima idee a primarului Nicolae Robu care crede ca toti cei care se stabilesc in Timisoara trebuie sa devina cetateni contribuabili, cu acte in regula, si doar asa ar fi corect sa beneficieze de tot ceea ce se amenajeaza in oras pe banii timisorenilor.

CITESTE SI: Oltenii sau ardelenii, amendati daca parcheaza in parcarile amenajate de primarie la Timisoara? Ultima propunere a lui Nicolae Robu in privinta soferilor cu numere din alte judete 

La scurt timp dupa ce a lansat ideea, primarul Nicolae Robu vrea sa vada daca oamenii sunt de acord cu ea si le propune un sondaj.

Dupa cum am spus in nenumarate randuri, Timisoara, ca orice oras dinamic, ca orice oras cu rol de capitala, fie ea si doar informala, trebuie sa fie un oras deschis, un oras imbietor pentru cetateni din afara sa, un oras integrator, un oras in care toti cei ce opteaza sa-i devina locuitori -mai bine zis: noi cetateni- sa se simta in el, insusindu-si spiritu-i si imbogatindu-l, acasa. si, la dinamica cu care se dezvolta, Timisoara are nevoie stringenta de noi cetateni, de multi noi cetateni si, din fericire, si-i asigura.

Insa, noii cetateni trebuie sa inteleaga ca au datorii, chiar obligatii fata de orasul care-i adopta cu atata generozitate. Prima datorie, obligatie, chiar, este sa-si faca mutatie de domiciliu in buletin, iar a doua, sa-si transcrie masinile pe Timisoara. Nu este corect fata de oras, nu este corect fata de timisorenii contribuabili la bugetul local, ca ei sa foloseasca zi de zi tot ce le ofera orasul, realizat pe banii acestora, sa uzeze drumurile, sa foloseasca parcarile dintre blocuri etc., dar sa plateasca diversele taxe comunitare in alte localitati.

Iata de ce, intentionez ca locurile de parcare -multe mii!- amenajate pe bugetul local in cartiere, sa fie numerotate si date gratuit exclusiv cetatenilor cu domiciliul stabil sau flotant in Timisoara, posesori de masini inmatriculate si fiscalizate in Timisoara. Se intelege ca noii cetateni ai Timisoarei, fara acte in regula, sunt la egalitate de tratament si sansa cu ceilalti, netrebuind decat sa faca demersurile pt a deveni si ei la fel, cu acte in regula, implicit contribuabili locali.

Detaliile de implementare a acestei idei se vor stabili in perioada urmatoare.

Daca agreati ideea, dati Like.
Daca nu o agreati, postati textul “Dislike”.
in ambele cazuri, dati Share / Distribuie„, a postat primarul Nicolae Robu pe Facebook.

Puteti vota AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Pentru Teleorman si votanti psdragnea,nu!!!Sa plateasca ,pina recuperam pagubele produse de hotia ,,sefului,,!!

 2. Ca in multe alte probleme are dreptate „primarele” , dar numai de jumatate: adica e corect ca cei care platesc impozite si taxe locale sa beneficieze de avantaje in fata celor care achita taxe in bulgaria sau aiurea.
  Este o practica intilnita in Europa si care se traduce prin locuri de parcare marcate si taxate diferentiat! e simplu, numai ca trebuie vointa! Sau putinta?!?
  ps.: De ce trebuie sa votez pe pagina de facebook a lui robu? Asta e administratie? Pe facebook?

 3. Cât de tâmpit poate fi un om să nu înțeleagă sensul real al problemei dezbătută de primar fie ia și pe fb.
  Cât de rău intenționat s-au cât de pervers cu tine însuți poți fi ca ziarist să deturnezi dezbaterea benefică întregii comunități deci și ție și să faci din această dezbatere un subiect de propagandă contra primarului doar pentru că ești sluga GĂȘTII LUI ALI BABA DE TELEORMAN ????
  Pentru cei care nu au înțeles despre ce este vorba mă voi face eu „avocatu deavolului” și voi mai explica o dată.
  Vii din Hunedoara lucrezi în Timișoara și
  ai viză de flotant, casă sau apartament ai în proprietate un autoturism înscris în Hunedoara unde plătești impozit pentru el banii tăi se investesc acolo în parcări de care nu beneficiezi, aici Robu nu-ți cere bani în plus el vrea un lucru normal în toata lumea civilizată unde ai domiciliul stabil acolo trebuie să plătești și impozitul pe mașină să poți beneficia de parcări civilizate ESTE CHIAR AȘA GREU DE ÎNȚELES ?????

 4. este corecta cerinta primarului ca cei care parcheaza in timisoara sa-si plateasca impozitele in timisoara,deci sa-si legalizeze statutul de cetateni ai orasului.in parcarea limitrofa locuintei mele cca. 30-40% sunt autoturisme inmatriculate in alte judete.