Se pune frana Programului Rabla. Prima de casare se injumatateste si se acorda doar daca ai fost proprietar 3 ani

Schimbari insemnate in Programul Rabla. Cuantumul primei de casare acordate prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2020 – 2024 va fi in anul 2024 in suma de maximum 3.500 lei pentru achizitionarea unei motociclete noi sau a unui autovehicul nou in schimbul casarii unui autovehicul uzat, conform proiectului de Ordonanta de Urgenta privind unele masuri fiscal bugetare, publicat de Ministerul Finantelor.
De asemenea, in cazul casarii a doua autovehicule uzate, prima va fi de 5.000 lei.

Prima de casare se acorda numai in cazul in care beneficiarul detine in proprietate autovehiculul uzat pentru o perioada mai mare de 3 ani.

Totodata, conform proiectului, cuantumul ecotichetului acordat prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic 2020 – 2024 este in suma maxima de 10.000 lei.

Proiectul mai prevede ca, anul viitor, finantarea care se acorda prin Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, in vederea acoperirii necesarului de consum şi livrarii surplusului in reteaua nationala este in suma de 10.000 lei/solicitant.

In 2023, in cazul programului Rabla Clasic, prima de casare a fost majorata la 7.000 lei, respectiv 10.000 lei in cazul predarii a doua autovehicule uzate.

Mai multe AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...