Se pun la punct noi evenimente menite sa dezvolte mediul de afaceri din Timis. Ambasadorul Italiei in Romania, discutii cu presedintele CCIAT

TIMISOARA. Noi colaborari intre mediul de afaceri din Timis si cel italian. Ambasadorul Italiei in Romania a vizitat, miercuri, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, si a discutat cu presedintele institutiei, pentru a afla care sunt nevoile fiecareia dintre parti, astfel incat relatiile economice sa infloreasca si sa se dezvolte si pe alte paliere de activitate.

Domnul ambasador ne-a prezentat ceea ce se intampla in momentul acesta in relatia cu Romania ai a avut o deschidere foarte mare spre Timis, drept pentru care anul viitor vor avea loc aici mai multe evenimente. Noi am propus forumuri internationale, care sa aiba loc atat in Timisoara, cat si in Italia, sub egida Ambasadei Italiene, am propus si o gala care sa aiba si o componenta culturala, in cadrul careia sa fie premiate firmele italiene (…) Ne bucuram sa avem un consul italian in Timisoara si cu siguranta evenimentele cu mediul de afaceri italian o sa se dubleze fata de anii trecuti„, a precizat presedintele executiv al CCIAT, Florica Chirita.

Delegatia italiana s-a aratat interesata de mediul cultural din Timisoara, in contextul in care orasul urmeaza sa fie Capitala Europeana a Culturii, dar si de alte domenii, precum agricultura, productia si turismul.

Sunt la Timisoara intr-o noua vizita de doua zile, insotit de o echipa de functionari din Ambasada si din institutiile de cultura. Sunt foarte bucuros ca am avut o discutie profunda cu presedintele Camerei de Comert, despre oportunitatea de imbunatatire a prezentei economice italiene, despre initiativa Ambasadei de a aprofunda tema viitorului in ceea ce priveste investitiile italiene in Romania, incepand din judetul Timis. Avem o lunga si semnificativa istorie de prezenta economica in regiunea aceasta, de creare de valori, productii si servicii, iar acum este momentul sa relansam prezenta noastra si sa o pastram si in viitor si sa identificam ce lucruri putem face in plus, ce putem construi in plus. Ne dorim sa adaugam forta relatiile dintre Romania si Italia, sa continuam parteneriatele strategice„, a precizat E.S. domnul Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei in Romania.

Din delegatie a facut parte si Angela Pasavento, noul consul onorific desemnat al Italiei la Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...