Se pregateste prima repetitie a Corului Comunitar de la Timisoara, in cateva zile. Inca se mai fac inscrieri

https://www.timeout.com/

TIMISOARA. Corul Comunitar al Timisoarei, care va avea un concert in 4 august, va incepe repetitiile la Filarmonica Banatul.

CITESTE SI: Recensamantul la Timisoara, un dezastru. Oficial, suntem doar 250.489 locuitori, cu aproape 70.000 mai putini decat la numaratoarea trecuta. Prefectul: Primaria nu a fost in stare sa recenzeze toata populatia. Vom primi mai putini bani de la bugetul national 

Prima repetitie este programata miercuri, 15 februarie, in sala Capitol, de la ora 18:30, la 5 zile dupa data limita pentru inscrieri.

Cei care vor face parte din cor se vor pregati alaturi de profesionistii Filarmonicii: CODRUTA NICULESCU – sef partida sopran, LUCIA MANGA GLIGOR – sef partida alto, CAROL BUDAI – sef partida tenor, LUCIAN ONITA – sef partida bas, coordonati de IOSIF TODEA – dirijorul Corului „Ion Romanu” al Filarmonicii Banatul Timisoara.

Astfel, in 4 august, Corul comunitar va interpreta „Oda bucuriei„, fragmentul din Simfonia a IX-a de Ludwig Van Beethoven, cel care este si imnul Uniunii Europene.

Proiectul beneficiaza de sustinerea maestrului Gabriel Bebeselea.

Extrem de importanta e ideea implicarii comunitare, dar dintr-o perspectiva bidirectionala: implicarea muzicienilor in comunitate, dar si a comunitatii in viața culturala. Incepand cu luna ianuarie 2023, locuitorii Timisoarei vor fi incurajati sa se exprime muzical. Cei care doresc sa faca parte dintr-un proiect muzical comunitar, care doresc sa cante in cor alaturi de muzicieni profesionisti, sa ia parte la repetitii, se vor inscrie pe o platforma destinata proiectului Corul comunitar“, spune maestrul Gabriel Bebeselea despre proiect.

Marele moment al proiectului il reprezinta concertul vocal-simfonic extraordinar din 4 august 2023, atunci cand, in Piata Unirii, va rasuna imnul interpretat de sute de timisoreni.

Inscrierile se pot face AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.