Se pot trimite propuneri pentru programul de bugetare participativa al Primariei Timisoara

TIMISOARA. Primaria Timisoara lanseaza un apel public, in cadrul etapei de colectare si selectie a propunerilor de proiecte venite de la cetateni.

CITESTE SI: Dupa Consiliul Judetean Timis, si Primaria Timisoara anunta primul buget participativ. Cetatenii chemati sa vina cu idei. 10 proiecte vor primi 3 milioane de lei

Cei care au peste 16 ani si locuiesc, lucreaza sau studiaza in Timisoara pot sa depuna propuneri de proiecte in perioada 1 – 30 martie 2022, completand acest formular: https://decidem.primariatm.ro/bp/adauga-propunere. De asemenea, oricine doreste poate sa contribuie la propunerile depuse de alti membri ai comunitatii cu intrebari, completari sau sugestii, in sectiunea comentarii de sub fiecare proiect.

Criteriile de eligibilitate si mai multe detalii pot fi gasite in sectiunea Întrebări frecvente.

Cei care au intrebari ce nu se regasesc pe site sau au nevoie de ajutor cu formularea si/sau depunerea unei propuneri online, pot solicita ajutor la [email protected] sau pot contacta partenerii campaniei de buget participativ, la numerele de telefon de mai jos:

Primaria Municipiului Timisoara – 0741118249, luni – joi 14:00 – 16:00
Institutul Intercultural Timisoara – 0741115124, luni – joi 16:00 – 18:00
Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis – 0371 000 378 , luni – vineri 11:00 – 18:00

Si, ca de obicei, prin Institutul Intercultural Timisoara, primaria cauta, si pentru acest demers, voluntari pentru campania de buget participativ. In cadrul procesului de selectie, primul pas este sa se inscrie, accesand acest link: https://www.facebook.com/InstitutulInterculturalTimisoara/posts/4947873035273087

Bugetul participativ este un instrument de management deschis, incluziv şi transparent, instrument care permite participarea reala a timisorenilor la guvernarea orasului, acestia avand posibilitatea de a decide in mod direct cum se va cheltui suma de 3 milioane de lei din bugetul local.

CITESTE SI: Membru USR intre ‘simplii timisoreni din societatea civila’ chemati de Dominic Fritz sa imparta transparent 3 milioane de lei, banii din primul Buget Participativ al Timisoarei 

“Timisoara Decide“ va urmari un proces transparent in sapte etape: informarea societatii civile, colectarea propunerilor, stabilirea eligibilitatii propunerilor, primirea si solutionarea contestatiilor, perioada de vot, anuntarea proiectelor castigatoare si, in final, implementarea proiectelor.

Proiectele alese prin vot de timisoreni vor fi incluse in bugetul local si implementate de Primaria Municipiului Timisoara. In functie de complexitatea lor, proiectele castigatoare pot demara incepand cu anul in curs sau in anul urmator. Fiecare proiect implementat va fi etichetat cu logo-ul „PROPUS DE TIMIŞORENI”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...