Se poate traversa iarasi frontiera cu Serbia, pe bicicleta, pornind de la Timisoara

TIMISOARA. Si in acest weekend, se va putea traversa granita cu Serbia, pe bicicleta, prin punctul de trecere a frontierei deschis provizoriu pe digul raului Bega.

CITESTE SI: Prima ambarcatiune ce pleaca de la Timisoara si trece frontiera in Serbia, dupa 60 de ani. ‘Vulpea’ porneste in jurul Europei si va opri in 20 de foste si actuale Capitale Culturale

”Continua Initiativa Consiliului Judetean Timis de facilitare a traversarii frontierei romano-sarbe. Astfel, si in acest weekend se va putea trece pe la punctul de frontiera infiintat la Uivar, pe pista de biciclete care leaga Timisoara de Zrenjanin”,
a anuntat CJ Timis.

Punctul provizoriu de trecere a frontierei va fi in dreptul localitatii Otelec din judetul Timis, chiar pe pista de biciclete. Acesta va fi deschis astfel: 27 – 28 mai; 03 – 04 iunie; 24 – 25 iunie; 29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie si 28 – 29 octombrie. Orarul va fi de la ora 08.00 la ora 20.00.

Pista de biciclete de pe digul Begai a fost construita, cu fonduri europene, aceasta fiind inaugurata in anul 2015 si tot de atunci este functionala.

Pista are o lungime totala de 80 de kilometri, din care 37 pe teritoriul Romaniei si 43 de kilometri pe teritoriul Serbiei. Aceasta uneste Timisoara de orasul Zrenjanin din Serbia.

Autoritatile intentioneaza sa construiasca un punct de trecere a frontierei permanent intre cele doua tari, astfel incat sa se poate circula atat pe biciclete, cat si cu vaporasele care in prezent fac curse de agrement si de transport in comun pe Bega, pe teritoriul Timisoarei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...