Se opreste greva la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara. Ce solutie a fost gasita?

TIMISOARA. Dupa ce miercuri reprezentantii Spitalului de Boli Infectioasa Victor Babes au anuntat ca sunt in pragul falimentului si nu mai pot asigura decat urgentele, joi, amanintand ca vor intra in greva, acestia au fost chemati la negocieri la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis.

CITESTE SI: Un spital din Timisoara intra in greva! Directorul: Vom asigura doar urgentele! Ce se intampla?

Dupa discutii, cele doua parti au ajuns joi dimineata la un acord, iar conducerea spitalului a acceptat sa semneze actul aditional de prelungire a contractului cu CJAS Timis, pe perioada aprilie – iunie 2016.

„Ca urmare a intalnirii dintre conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis cu reprezentantii Spitalului Victor Babes Timisoara, la sediul CJAS Timis, s-a hotarat semnarea de comun acord a actului aditional de prelungire a contractului pana la 30 iunie 2016. De asemenea, s-a hotarat suplimentarea valorii de contract pentru lunile aprilie si mai, prin diminuarea valorii de contract aferente lunii iunie. Acest lucru inseamna ca toti pacientii care se adreseaza Spitalului Victor Babes beneficiaza de servicii medicale in continuare. Pentru luna iunie, conducerea Spitalului Victor Babes a solicitat majorarea valorii de contract si totodata constituirea unei Comisii de Mediere la CNAS”, au transmis reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis.

Odata cu semnarea actului aditional de prelungire a contractului spitalul va avea fonduri atat pentru tratarea bolnavilor si primirea altor pacienti, cat si pentru plata angajatilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.