Opinia Timisoarei

Se opreste ‘Garajiada’, la Timisoara? Peste 6.000 de garaje raman in picioare, intre blocurile din oras, iar contractele de inchiriere se prelungesc de acum inainte o data la 3 ani

TIMISOARA. Nu se mai darama garajele din Timisoara pentru a face loc parcarilor dintre blocuri, ci doar  in cazul sistematizarii zonei sau schimbarii situatiei juridice a terenului pe care sunt construite se va lua o astfel de hotarare, deocamdata.

CITESTE SI: Dominic Fritz nu da pe nimeni afara din Primaria Timisoara, deocamdata, dar mai angajeaza. Viceprimarii vor avea fiecare cate 2 consilieri personali 

Decizia a luat-o administratia Fritz, care vrea sa prelungeasca valabilitatea contractelor de inchiriere pentru teren incheiate cu proprietarii acestor constructii.

Reprezentantii primariei si-au motivat decizia prin faptul ca innoirea documentelor an de an, asa cum s-a intamplat pana acum, presupune folosirea multor resurse materiale si, implicit, cresterea costurilor, iar functionarii ar putea fi folositi la alte treburi.

„Vă aducem la cunoștință că termenul de 1(un) an presupune folosirea nejustificată a multor resurse materiale (hârtie, tonner, imprimante, computere, precum și uzura perifericelor..), resurse umane care se irosesc prin refacerea anuală a contractelor , iar timpul de lucru al funcționarilor care procesează și generează documentele ar putea fi folosit în alt scop al muncii de birou.
Totodată, cetățenii cărora li se încheie asemenea contracte sunt nemultumiți de termenul închirierii și de obligativitatea de a depune anual aceleași documente chiar dacă nu s-a schimbat nimic în modul în care este deținut sau folosit terenul aferent garajului”, se arata in proiectul de hotarare de consiliu local.

Proprietarii celor aproximativ 6230 de garaje care mai exista in Timisoara, in marea lor majoritate detinute legal, vor semna, de acum, contracte de inchiriere (concesiune), pe o perioada de 3 ani.

„Astfel, propunem ca pentru terenul aferent garajelor edificate cu autorizaţie de construire pe terenul Municipiului Timişoara/Statului Român, încheierea de noi contracte de închiriere pe o perioada de 3 (trei) ani, cu titularii a caror contracte au expirat sau pentru care s-a transferat dreptul de proprietate.
Totodată propunem republicarea modelului contractului cadru de închiriere a terenurilor aflate în domeniul public sau privat al Municipiului Timisoara ori in proprietatea Statului Român, pe care sunt edificate garaje autorizate/legalizate sau edificate în baza licitatiilor publice”, se mai arata in document.

Proiectul de hotarare urmeaza sa ajunga pe mesele consilierilor locali, cel mai probabil in urmatoarea sedinta, care este programata pentru data de 15 decembrie. Alesii vor stabili prin vot daca sustin initiativa lui Dominic Fritz.

Vechea administratie a daramat in ultimii ani o multime de baterii de garaje aflate intre blocuri, in special in zona de sud a orasului, iar in loc a amenajat parcari. Astfel cartierul Soarelui a devenit primul ‘liber de garaje’ din Romania.

Astfel de constructii au fost indepartate si in zonele Girocului, Buziasului, dar si in Aradului si Lipovei.

Exit mobile version