Noutati :

Se modifica preturile la colectarea gunoiului in zonele 0 si 1 in Timis. Anuntul ADID si RETIM

28 decembrie, 2018 - 03:00 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. ADID Timis si RETIM Ecologic Service anunta modificarea tarifelor de colectare a deseurilor in Zona 0 si in Zona 1 ale judetului Timis.

Astfel, incepand cu luna ianuarie 2019, vor creste cu putin tarifele de colectare a deseurilor. Aceasta modificare este cauzata de introducerea unei taxe de catre Guvern, dar si ca urmare a cresterii salariului minim pe economie, a cresterilor repetate ale pretului combustibilului din ultimii ani, precum si cresterii numarului de gospodarii de la care se face colectarea.

Conform ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 74/2018, de la 1 ianuarie 2019 va intra in vigoare costul de mediu denumit “contributia pentru economia circulara”. Valoarea acestei taxe a fost stabilita la 30 lei per tona de deseuri depozitata, iar acest cost, in conformitate cu legislatia aplicabila, se va reflecta in tariful de colectare al deseurilor.

Operatorul de colectare RETIM va incasa aceasta taxa de la utilizatorii serviciului printr-o suplimentare de tarif si o va plati mai departe catre operatorii instalatiilor de tratare, transport si depozitare a deseurilor din judetul Timis. Destinatia finala a acestei taxe este fondul pentru mediu gestionat de Administratia Fondului pentru Mediu.

De asemenea, o suplimentare minima se va aplica tarifului existent si pentru a acoperi cresterea de costuri generata de marirea pretului combustibilului si marirea salariului minim pe economie in perioada decembrie 2016 – decembrie 2018, adica de cand a fost depusa oferta RETIM si pana cand RETIM a cerut recalcularea acestuia.

O alta cauza a majorarii de tarif, atat in cazul populatiei urbane, cat si a celei rurale din ambele zone, o reprezinta suplimentarea numarului de rute de colectare (echipaje si masini aditionale) generata de cresterea numarului de locuinte si extinderea zonelor locuite din aceste localitati in ultimii ani.

Propunerea de modificare a tarifelor a fost aprobata in Consiliul Director al ADID Timis, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie ratificata prin Hotarari ale Consiliilor Locale din fiecare localitate din zonele 0 si 1, in vederea implementarii noilor tarife incepand cu luna ianuarie 2019.

Tarifele aplicabile vor fi:

Zona 0 cuprinde Lugoj, Buzias si Recas, precum si comunele Balint, Belint, Bara, Bogda, Brestovat, Boldur, Cheveresu Mare, Costeiu, Criciova, Darova, Gavojdia, Ghizela, Nadrag, Nitchidorf, Racovita, Sacosu Turcesc, Secas, Stiuca, Topolovatu Mare si Victor Vlad Delamarina.

Zona 1 cuprinde Timisoara, Becicherecu Mic, Biled, Bucovat, Carpinis, Cenei, Checea, Dudestii Noi, Dumbravita, Fibis, Foeni, Ghiroda, Giroc, Giulvaz, Iecea Mare, Masloc, Mosnita Noua, Ortisoara, Otelec, Parta, Peciu Nou, Pischia, Remetea Mare, Sacalaz, Sanandrei, Sanmihaiu Roman, Satchinez, Sag, Sandra, Uivar si Varias.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu au trecut nici 3 luni de cand au facut reduceri. Ce sa mai crezi?