Noutati :

Se elimina predarea istoriei si geografiei in limbile minoritatilor, au decis deputatii! Coalitia cu UDMR-ul, in aer

17 mai, 2011 - 08:32 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Deputatii au modificat Legea Educatiei si au eliminat predarea istoriei si geografiei Romaniei in limbile minoritatilor nationale. Asta deoarece termenul pentru dezbatere si vot final a fost in 1 mai.

Mai precis, deputatii au scos din Legea Educatiei alineatul care prevede ca in invatamantul primar, gimnazial si liceal cu predare in limbila minoritatilor nationale, disciplinele Istoria si Geografia Romaniei sa fie predate in aceste limbi, dupa programe scolare si manuale identice cu cele pentru clasele cu predare in limba romana.

Marko Bela, vicepremierul UDMR spune ca eliminarea acestui alineat din act va arunca in aer coalitia.

Adoptarea initiativei „demagogice si ultranationaliste” care elimina obligativitatea predarii Istoriei si Geografiei in limbile minoritatilor dovedeste defectiunile coalitiei, iar sustinerea acesteia ar putea arunca in aer coalitia, a declarat, marti, vicepremierul UDMR

Camera Deputatilor a adoptat, tacit, propunerea legislativa a deputatului Mircia Giurgiu potrivit careia se elimina din Legea educatiei prevederea privind obligativitatea predarii Istoriei si Geografiei in limbile minoritatilor nationale.

„Eu stiu ca Mircia Giurgiu nu mai face parte din grupul parlamentar al PDL si ca acum este independent. In ceea ce priveste problema Istoriei si Geografiei, aceasta a fost deja transata prin Legea invatamantului si atat Guvernul, cat si coalitia majoritara sustin formula adoptata in Legea invatamantului. Faptul ca a trecut o astfel de inititiva demagogica si ultranationalista prin Camera Deputatilor in mod tacit dovedeste insa defectiunile coalitiei, si anume ca nu reusim sa avem majoritate nici pentru adoptarea unei legi, nici pentru respingerea unor proiecte proaste”, a spus senatorul UDMR, vicepremierul Marko Bela.

El a aratat ca stie, in baza unei discutii cu premierul, ca seful Guvernului se delimiteaza de initiativele si proiectele lui Mircia Giurgiu, care zilnic propune „cate o prostie” in Camera Deputatilor.

Intrebat daca aceasta problema va fi discutata in coalitie astfel incat initiativa legislativa sa nu fie adoptata si in Senat, Marko Bela a precizat ca membrii coalitiei si ai Guvernului sustin varianta deja adoptata a Legii educatiei, dar ca promovarea unei astfel de initiative ar putea sa arunce in aer coalitia.

„Repet, coalitia si Guvernul sustin varianta deja adoptata in Legea invatamantului si sustinerea unei astfel de initiative, ca a domnului Giurgiu, ar putea sa arunce in aer coalitia, va spun sincer. Este o problema extrem de sensibila pentru noi, dar nu am cunostinta ca majoritatea guvernamentala sau cineva din majoritate ar sustine aceasta initiativa. Putem ridica problema daca apare o suspiciune ca lucrurile nu sunt in ordine, dar in afara de ideile extrem de proaste ale domnului Giurgiu eu nu am cunostinta ca in coalitie ar exista probleme in legatura cu istoria sau geografia”, a spus Marko.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...