Noutati :

Se modifica factura pentru energie electrica! Vezi ce noutati va cuprinde!

13 iunie, 2015 - 11:08 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

Noul model de factura pentru energie electrica va fi unic la nivel national si va fi mult simplificat fata de cel actual. Reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei pregatesc un model care va aduce informatii noi consumatorilor.

„Noul model schimba intrucatva filosofia de facturare, luand in calcul ultimele noutati in domeniu pe care Legea 123 si mai ales Legea 121 a eficientei energetice le prevad. In sensul unei mai bune informari a consumatorului final si a imbunatatirii perceptiei acestuia vizavi de consumul fizic si valoarea pe care trebuie sa o plateasca lunar prin factura”, a afirmat vicepresedintele ANRE, Emil Calota, pentru Ziarul Financiar.

Noul model de factura trebuie sa fie implementat de toti operatorii de retea, din intreaga tara.

„Vom avea o factura mult simplificata, in care elementele de baza, clare pentru consumator, vor fi valoarea de plata curenta si consumul de energie electrica realizat. Iar in pagina a doua sunt toate detaliile necesare unei mai bune informari si explicitari a valorii pe care o plateste consumatorul final prin factura, cum ar fi: cat inseamna tariful de transport, tariful de servicii de sistem, tariful de distributie, cat inseamna taxa radio-TV, cat inseamna impactul certificatelor verzi si bonusul de cogenerare”, a mai declarat vicepresedintele ANRE.

O alta noutate este faptul ca factura va cuprinde o comparatie de consum curent nu doar cu perioada anterioara, ci si cu aceiasi perioada din anul precedent. De asemenea, factura va cuprinde si elemente suplimentare din contractul cadru de furnizare a serviciilor.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...