Noutati :

Se modernizeaza sistemul de dirijare a circulatiei pe calea ferata pe sectorul Lugoj-Ilia cu bani europeni

12 mai, 2011 - 11:27 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Comisia Europeana ne da 280 de milioane de euro pentru modernizarea mai multor statii de cale ferata. In total, 16 gari vor fi reamenajate si echipate cu instalatii performante. Indicatorii tehnico-economici aferenti investitiei au fost aprobati de Guvern, in sedinta de ieri.

Lucrarile de modernizare vor fi finantate din fonduri nerambursabile de la Comisia Europeana, prin programul Fondul European de Dezvoltare Regionala, dar si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Proiectul vizeaza reabilitarea si modernizarea statiilor de cale ferata din Giurgiu, Alexandria, Slatina, Ramnicu-Valcea, Pitesti, Resita Sud, Sfantul Gheorghe, Targu Mures, Zalau, Bistrita, Piatra-Neamt, Botosani, Vaslui, Braila, Calarasi si Slobozia.

Alte patru proiecte avizate de Executiv sunt cele de modernizare a instalatiilor de centralizare electromecanica pe sectia de circulatie Ilia-Lugoj (81,7 milioane lei, pentru o durata de realizare a investitiei de 24 luni), Siculeni-Adjud (173 milioane lei pentru 36 luni) si a peste 100 de receri la nivel cu calea ferata (105,8 milioane lei pentru 34 luni).

Cat despre ultimul proiect, acesta consta in dezvoltarea unui sistem de detectare a cutiilor de osii supraincalzite si a franelor stranse (97,1 milioane lei), iar perioada de realizare va dura aproximativ 29 de luni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...