Noutati :

Se misca lucrurile in Comisiile de specialitate ale Consiliului Judetean Timis

24 ianuarie, 2022 - 08:54 PM
Autor: Redactie      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Decembrie 2021 şi, mai ales, începutul lui ianuarie au fost foarte active pentru liderul grupului de consilieri judeţeni USR PLUS, Raul Olajos. Acesta a iniţiat cateva acţiuni menite să dinamizeze activitatea Comisiei de relaţii şi cooperare externă şi internă, dezvoltare regională şi mediu de afaceri (COREX) a Consiliului Judeţean, pe care o prezidează şi care părea adormită de ceva vreme, mai precis din perioada în care era gestionată de reprezentantii PSD.

Astfel, primarii a zece unităţi administrativ-teritoriale din zona de graniţă a judeţului au fost invitaţi în data de 4 februarie la o întâlnire bilaterală care va avea loc la Lovrin pentru a pregăti reuniunea cu omologii lor din zona de graniţă a judeţului vecin maghiar, Csongrad.

Această întâlnire preparatorie este necesară întrucât Comitetul de Programare al Programului Interreg dintre România și Ungaria a aprobat selectarea obiectivelor de politică și a obiectivului specific interregional care urmează să fie finanțate în perioada 2021 – 2027.

Astfel, dupa cum sustine Raul Olajos, autoritățile din județul Timiș acordă o atenție specială dezvoltării relațiilor de colaborare cu partenerii unguri şi sârbi, cu atât mai mult cu cât am intrat într-o nouă perioadă de finanţare pentru proiectele transfrontaliere care îşi propune dezvoltarea legăturilor dintre localităţile de graniţă, îmbunatăţirea colaborării şi mobilităţii locuitorilor de aici.

În perioada următoare va fi organizată o întâlnire identică destinată colaborării transfrontaliere româno-sârbe.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...