Noutati :

Se majoreaza indemnizatia de crestere a copilului pentru mamele care stau acasa doi ani

2 septembrie, 2015 - 08:47 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Senatorii au adoptat o noua propunere legislativa, care vine in sprijinul mamelor care aleg sa stea in concediu de crestere a copilului doi ani. Acestea vor beneficia, in primele 12 luni de concediu, de o indemnizatie maxima majorata la 3400 de lei, de la 1200, cat este in prezent.

Cei 15 senatori care au initiat propunerea legislativa spun ca, in acest fel, va fi eliminata discriminarea care exista intre mamele care au optat sa stea in concediu de crestere a copilului un an si cele care stau doi ani.

„Cine opta pentru primul an primea 600 lei minim sau 3.400 lei maximum, iar cine opta si pentru al doilea an primea, in primul an, 600 de lei minimum sau 1.200 de lei maximum. Cel care opta pentru doi ani primea numai 1.200 de lei maxim si era o nedreptate, discriminare. Si am spus: cine opteaza pentru unul sau doi ani trebuie sa primeasca la fel in primul an — intre 600 de lei si 3.400 de lei, indiferent de optiune”, a precizat senatorul Mariana Campeanu, unu dintre initiatorii prevederii.

Proiectul a fost aprobat de Senat si urmeaza sa treaca acum si prin Camera Deputatilor, care are rol decizional in acest caz.

Citeste mai mult aici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...