Opinia Timisoarei

Se mai lucreaza 3 saptamani pe tronsonul 1 pe drumul ce leaga Timisoara de Autostrada Vestului prin Dumbravita. Video

TIMISOARA. Lucrarile pe tronsonul 2 al drumului care leaga Timisoara de Autostrada Vestului sunt aproape gata, iar pe primul tronson, cel care trece prin comuna Dumbravita se mai lucreaza inca trei saptamani.

Asadar, pana in 15 decembrie ar trebui sa putem circula fara intrerupere pe 2 benzi, de la Timisoara pana la Autostrada Vestului si invers, insa in conditii de santier pe portiunea de drum care traverseaza Dumbravita.

CITESTE SI: Alexandru Proteasa scapa deocamdata de revocarea din functia de vice al CJ Timis. Social-democratii nu au depus la timp proiectul de hotarare 

”Legat de drumul spre autostrada, drumul este aproape finalizat pe tronsonul 2. Mai trebuie ajustari in functie de dispozitiile de santier si finalizarea efectiva a proiectului, din punct de vedere al formalitatilor legale”, a declarat Alin Nica, presedintele CJ Timis.

Pe primul tronson muncitorii vor continua treaba pana in 15 decembrie, cand ar trebui sa se finalizeze toate lucrarile prevazute sa fie facute cu bani europeni.

”In ceea ce priveste tronsonul 1, sper ca vremea sa mai tina cu noi pana in 15 decembrie, se lucreaza deja, e turnat primul strat de asfalt si al doilea strat pe o mare parte din lungimea tronsonului. Ne-am propus ca pana in 15 decembrie sa fie tot gata. E un termen pe care ni l-am autopropus, presupunem ca dupa 15 decembrie, perioada favorabila din punct de vedere meteorologic va fi mult mai putina decat pana atunci, vin si sarbatorile si atunci nu o sa se mai lucreze. Dar pana in 15 decembrie, atat timp cat vremea permite, sa finalizam partea de structura rutiera si si sa dam in circulatie la patru benzi pe toata lungimea acestui drum, din Timisoara si pana la autostrada, urmand ca acele cheltuieli neeligibile din proiectul european sa fie finalizate si efectuate anul viitor”, a declarat Nica.

In ceea ce priveste cheltuielile neeligibile din cadrul proiectului european privind largirea la 4 benzi a soselei ce leaga Timisoara de Autostrada Vestului, acestea se refera la sistemul de iluminat, relocarea de stalpi si utilitati.

”Cheltuielile neeligibile se platesc din bugetul local: sistemul de iluminat, relocarea stalpilor, relocarea utilitatilor, tot ce se efectueaza pe alt teren decat cel al CJ Timis plus alte cheltuieli care nu tin neaparat direct de tema proiectului principal care este structura rutiera a drumului”, a explicat Nica.

Zilele trecute s-a lucrat la realizarea trecerii la nivel cu calea ferata la Giarmata.

Va reamintim, tronsonul 2 cuprins intre soseaua de centura si autostrada este practicabil inca de acum cateva luni. A fost turnat stratul de uzura a asfaltului, s-a montat parapetele de separare a sensurilor de mers si au fost trasate marcajele.

Muncitorii de la Strabag au inceput, in urma cu mai bine de o luna, si lucrarile pe Lotul 1, cel cu celebrii stalpi de sustinere a firelor de troleibuz din Dumbravita. 70 au fost indepartati pentru extinderea carosabilului la 4 benzi. Pana in 15 decembrie ar trebui sa circulam pe 4 benzi si pe acest segment.

Exit mobile version