Alexandru Proteasa scapa deocamdata de revocarea din functia de vice al CJ Timis. Social-democratii nu au depus la timp proiectul de hotarare

TIMISOARA. Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Alexandru Proteasa, scapa, deocamdata, de revocarea din functie, deoarece social-democratii, care anuntau ca vor declansa procedura de schimbare a acestuia din functie, nu au depus poriectul de hotarare la timp.

CITESTE SI: PSD Timis cere revocarea vicepresedintelui CJT Alexandru Proteasa pentru ca firma familiei lui ar avea legaturi cu constructori angajati de Consiliul Judetean. Vicele reactioneaza: „E o razbunare a familiei Simonis, pentru ca nu am cedat santajului. Am primit amenintari: Tu si Nica meritati sa fiti batuti pe strada”

Inaintea sedintei de plan de luni dimineata, consilierii judeteni au discutat pe marginea acestui subiect. Consilierul Raul Olajos (ales din partea USR, ulterior exclus din aceasta formatiune – n.r.) s-a interesat daca reprezentantii PSD au inițiat un proiect de hotarare pentru demiterea din functie a lui Alexandru Proteasa (PNL), asa cum a cerut presedintele PSD Timis, Alfred Simonis.

Alexandru Proteasa a precizat, la randul sau, ca a solicitat grupului PSD sa depuna proiectul pana joi, pentru ca acesta sa poata fi discutat in comisii, insa acest lucru nu s-a intamplat. Social – democratii, prin vocea liderului de grup, Adrian Iovescu, au anuntat ca au pregatit acest proiect de hotarare, insa va fi depus la… momentul potrivit.

Lucrurile au fost transate de secretarul CJ Timis, Ioan-Danut Ardelean: ”In plen nu se poate intra cu un proiect care nu trece prin comisii, sa fie avizat, in consecinta astazi nu o sa discutam acest aspect. Astept din partea PSD sau a initiatorilor sa parcurga etapele normale prevazute de regulamnet pentru a discuta in plen o astfel de propunere”.

”Noi avem proiectul de hotarare elaborat, il vom depune dupa finalizarea plenului la dumneavoastra sa luati act de el si solicitam executivului CJ Timis sa convoace o sedinta extraordinara a plenului CJ Timis, pentru a discuta proiectul de hotarare privind eliberarea din functie a domnului vicepresedinte Alexandru Constantin Proteasa. Daca nu reusim sa ne punem de comun acord cu Exeutivul CJ Timis pentru o data stabilita de comun acord pentru un plen extraordinar, acea treime dintre consilierii judeteni care sustin acest proiect vom face si o convocare a unui plen extraordinar in care sa discutam acest proiect de hotarare”, a precizat Iovescu.

PSD a anuntat ca va cere revocarea din functie a vicepresedintelui Consiliului Judetean Timis, liberalul Alexandru Proteasa. Totul, dupa ce o ancheta jurnalistica ar fi scos la iveala faptul ca o firma a familiei sale ar avea legaturi cu unele contracte derulate de institutia pe care acesta o conduce.

Ar fi vorba despre contractul pe care Consiliul Judetean Timis l-a semnat acum cativa ani pentru construirea Centrului de legume-fructe din localitatea Tomnatic, lucrare care este in directa coordonare a vicelui Alexandru Proteasa, dar si despre un centru comercial pe care familia acestuia il construieste in comuna Mosnita Noua, unde pana in 2020 Proteasa a fost consilier local.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Tinerii din pesedeu se iubesc anal cu tinerii din peneleu si ii fac gelosi pe cei din curcubeu, pardon, usereu.