Se lucreaza la tunelul auto si la noua parcare subterana cu aproape 600 de locuri in ansamblul Openville, la Timisoara

TIMISOARA. Timişorenii vor beneficia în ansamblul Openville de o nouă parcare subterană, a doua de acest tip din areal, după cea disponibilă sub Iulius Mall. Construcţia a fost demarată în luna mai, în prezent realizându-se lucrările de săpătură. Noua parcare subterană este construită în perimetrul dintre viitoarele clădiri de birouri UBC 3 şi UBC 0. Aceasta va avea o capacitate de peste 580 de locuri, dispuse pe două niveluri. Deasupra parcării subterane va fi amenajat parcul suspendat al proiectului mixt.

În paralel, se execută lucrări de săpătură şi turnare fundaţie şi la tunelul auto care va traversa ansamblul Openville de la Est la Vest. Acesta va facilita fluidizarea traficului din zonă, urmând să conecteze sensul giratoriu existent pe B-dul Antenei cu intrarea în sensul giratoriu din Piaţa Consiliul Europei. Costurile vor fi suportate de compania IULIUS, iar investiţia va fi donată municipalității.

Pasajul subteran va fi amenajat sub fosta stradă care făcea legătura între B-dul Antenei şi Piaţa Consiliul Europei. Acesta va avea 203 metri lungime şi 26,5 metri lăţime şi două benzi pe fiecare sens de circulaţie. După finalizarea lucrărilor, deasupra pasajului vor fi amenajate porţiuni de vegetaţie, arbuşti şi gazon, elemente care vor face parte din parcul ansamblului.

Noile investiţii în infrastructură au fost demarate în această primăvară, după darea în folosinţă a primei parcări supraetajate din Timişoara, cu 910 locuri, care a necesitat peste 12,6 milioane de euro.

Pe şantierul Openville se lucrează şi la cea de-a treia şi cea de-a patra clădire de birouri, precum şi la noile spaţii de retail incluse în proiect.

Cel mai mare pol de business, retail şi entertainment din vestul României va fi inaugurat în trimestrul patru al acestui an, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare. Aceasta va include: 47.000 mp suplimentari de retail, 50.000 mp de spaţii office în operare şi alţi 52.000 mp în construcţie, parcul, pasajul subteran şi noile locuri de parcare.

Proiectul mixt Openville este realizat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe, reprezentând o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. 2 Intrebari spune:

  Cele doua intrebari nu au insa legatura cu pasajul subteran; acolo se lucreaza intr-adevar si felicitari.
  Cele insirate mai jos sunt insa „foarte actuale”
  1. Cei de la DT PMT – serv. Sig. Circ. si celelalte foruri (protectie) – inclusiv constructorul – au vazut cum este protejat santierul „sapatura de peste un metru adancime” pe o lungime de cca 40 m” de pe Calea Aradului- intrare in sensul giratoriu ?
  Daca da, si nu au facut nimic pentru evitare, in caz de accidente (cadere in rapa) cine va raspunde?

  2. Cei de la DT PMT – serv. Sig. Circ. au vazut/cunosc „aberatia indicatoarelor” de la coborarea de pe podul de la Gara (catre oras)? Un STOP OK existent de pe Bv. T.V. si – ineptia O CEDEAZA TRECERA la coborarea de pe pod? Care este efectul reunit???

  Ar fi „educativ” ca Pol. Rom. sa mai amendeze pe cei care la coborarile de pe pod vireaza spre stanga; sunt multi, prea multi si uneori sunt si autobuze (inter-rergio, dar nu numai) te miri si de unde venite!
  Multumesc