Noutati :

Se lucreaza din greu pe Stadionul CFR la Timisoara. Corturile COVID, inlocuite cu containere in spitalul de campanie al Armatei. Vor fi 120 de paturi pentru pacientii infectati. Foto

29 octombrie, 2020 - 09:20 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SANATATE
3

TIMISOARA. Tirurile aduc containerele, acestea sunt asamblate, iar macaralele le asaza in locurile in care toata vara au fost instalate corturile unde au fost ingrijiti bolnavii de coronavirus.

CITESTE SI: Peste 60 de infectati cu COVID la Spitalul Judetean Timisoara. Focare de coronavirus in 7 sectii, sunt 23 active in intreg judetul 

Angajatii diferitelor firme lucreaza la racordarea la utilitati a celor 131 de containere modulare ce vor forma noul spital de campanie de la Timisoara.

Pe stadionul CFR vor fi disponibile 120 de locuri pentru bolnavii infectati cu coronavirus. Noul spital trebuie finalizat pana la jumatatea lui noiembrie.

Toți pentru unul, unul pentru toți și împreună pentru pacienți. Inginerul Vlad MAGDA împreună cu echipa logistică și echipa administrativă a Spitalului Militar Timișoara formată din Cpt. Eugen TUȚĂ, Plt. maj. Dan ALBESCU, Sg. Gabriel PÂRVU și Plt.adj.pr. (r.) Viorel CLITAN, în această perioadă coordonează activitatea de reconfigurare și pregătire pentru funcționarea în sezonul rece a Spitalului de campanie destinat pacienților infectați cu virusul SARS CoV2 prin schimbarea corturilor cu containere. Ei sunt oamenii care zilnic muncesc, fie că este zi sau noapte, fie că este ploaie sau vânt, fie că este soare sau ceață, fie că e cald sau frig pentru ca pacienții noștri să beneficieze de cele mai bune condiții în perioada următoare. Nu e ușor lucru să urmărești și să verifici ca realizarea construcției să fie conform normelor, caietelor de sarcini, proiectelor și reglementărilor în vigoare și să te asiguri că execuția lucrărilor se realizează în maximă siguranță și la timp, iar toate acestea se întâmplă datorită colegilor noștri.
Împreună suntem o echipă care acționăm pentru a reuși în final să ne declarăm câștigători în lupta cu inamicul invizibil, virusul SARS-CoV2.”, este mesajul transmis de reprezentantii Spitalului Militar Timisoara.

Cele 131 de containere vor avea spatii de cazare, grupuri sanitare, holuri si o zona administrativa si de cabinete medicale.

Pe parcursul celor 30 de zile necesare instalarii complete a constructiilor modulare, numarul de paturi pentru bolnavii cu COVID va scadea de la 50 la 30. La final, insa, 120 de pacienti vor fi deserviti de spitalul de campanie al Armatei reconfigurat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. abia azi a inceput sa ploua dupa doua saptamani de „canicula”. hai, lasat-o mai usor, ca e doar munca, si nu e munca grea.

  2. De ce nu au fost puse din start containere, in primavara, nu corturi? Bine ca avem cap ca nu ne ploua in gat. O zi buna tuturor! Sanatate!

  3. Eu cred ca era mai ieftin sa ridice un spital decat sa frece atatia bni amp…a.