Noutati :

Se introduce taxa pe paragina? Vezi ce spun primarii de municipii!

25 noiembrie, 2014 - 06:32 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Asociatia Municipiilor din Romania cere supraimpozitarea imobilelor neingrijite, prin introducerea acestei prevederi in Codul Fiscal. Primarii se plang ca nu ii pot sanctiona drastic pe proprietarii care lasa imobilele si terenurile in paragina.

„Solicitam introducerea in Codul fiscal a prevederilor privind supraimpozitarea imobilelor neingrijite din Romania, atat cladiri, cat si terenuri aflate in intravilanul localitatilor, pentru ca avem un numar important de astfel de cazuri si exista foarte multi proprietari care nu onoreaza aceasta calitate”, a declarat, luni, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea si presedinte executiv al AMR.

Bolojan a reamintit ca s-a solicitat de mai mult timp si in repetate randuri modificarea Codului fiscal, astfel incat cei care isi abandoneaza sau nu ingrijesc cladirile si terenurile aflate in intravilan sa fie supraimpozitati. Primarul Oradei a dat si cateva exemple elocvente de imobile si terenuri insalubre, printre care fostele platforme industriale din mediul urman.

In aceste conditii, AMR propune cresterea taxelor si impozitelor in cazul acestor imobile de pana la 5 ori.

Legea 153/2011 nu permite la ora actuala decat amenzi pentru fatade neingrijite, in timp ce proprietarii terenurilor neintretinute pot fi sanctionati doar conform unor hotarari locale adoptate in baza Legii 21/2002 privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale.

Si primarul Timisoarei., Nicolae Robu s-a declarat nemultumit de terenurile si casele neingrijite, astfel ca a spus ca se gandeste serios sa introduca taxa pe paragina. Amenzile, spune el, deseori nu sunt platite si se prescriu dupa trei ani.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...