Noutati :

Se intrevad culoarele curselor de caiac-canoe pe Lacul Surduc din Timis? Inca o tentativa de reamenajare a zonei

19 septembrie, 2013 - 09:56 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Vreme ce mai bine de cinci ani autoritatile judetene si cele locale au pus si repus pe tapet proiectul de introducere a Lacului Surduc in circuitul economic si turistic, iar acum incearca iarasi apa cu degetul.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin a declarat ca anul viitor va fi reluat studiul de fezabilitate pentru acest proiect. Mai mult decat atat, liderul CJT a declarat ca in urma unor discutii cu Federatia Romana de Canotaj aici se vor realiza culoare pentru concursuri internationale ale sportului pe apa.

Sper ca anul viitor sa reluam studiul de fezabilitate sa discutam de circuitul de la Surduc. Acolo am aprobat si suntem in legatura cu Asociatia de Caiac-Canoe pentru realizarea unei piste de concurs international, avand in vedere Lacul Surduc si de asemenea realizarea infrastructurii care s-a concretizat intr-un proiect care pana la urma nu a mai fost realizat si vom relua aceasta discutie pentru a putea face o punte de legatura de la Surduc si pana la granita pentru ce inseamna turismul„, a declarat Bojin.

Elisabeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Canotaj a declarat, in luna iunie, la Timisoara, ca Lacul Surduc este potrivit pentru realizarea de piste pentru canotaj si ca, in cazul in care cea de la Surduc va fi realizata, va incerca sa aduca in Timis un Campionat European de canotaj.

Am fost in aprilie, am vazut lacul Surduc, se preteaza, e exact ceea ce este nevoie pentru sportul de performanta si pentru canotajul romanesc. Vorbim de o pista de nivel international. Lacul Surduc e extraordinar pentru asa ceva, acolo vantul nu te poate incurca, indiferent cat de tare bate, competitia se poate desfasura. Ca investitie vorbim de un balizaj care trebuie facut, 8 culoare trasate, niste balize din zece in zece metri pentru 2000 de m lungime, de un turn de plecare, un turn de sosire si de niste pontoane pe care sa iasa sportivi la antrenament sau in competitii. In rest, spatii de cazare ar fi in zona, scoala este foarte aproape, nu ar mai fi nevoie de hoteluri sau altceva”, a spus presedintele Federatiei Romane de Canotaj.

CITESTE SI: Prima pista de canotaj din tara ar putea fi facuta pe lacul Surduc! Elisabeta Lipa: ‘Vrem sa organizam un Campionat European acolo’Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...