Se intoarce autobuzul cu etaj al Flight Festival. Descopera Timisoara si povestile ei in plimbari pline de surprize, ziua si noaptea. Vezi programul

TIMISOARA. Va era dor de o plimbare cu busul FLIGHT FESTIVAL? Ei bine, double decker-ul (autobuzul supraetajat) se intoarce la Timisoara!

Din 30 mai si pana in 19 iunie, toti cei care vor sa vada orasul dintr-o alta perspectiva si sa ii cunoasca povestile, stiute sau nestiute, vor avea ocazia sa o faca.

FLIGHT HIDDEN TREASURES este un proiect de interventie culturala, care se afla la intersectia dintre arta, istorie si turism, unul perfect adaptat contextului Timisoara Capitala Europeana a Culturii.
Busul FLIGHT FESTIVAL va deveni un simbol vizibil pe parcursul celor 3 saptamani, un vector intre mai multe statii consacrate sau mai putin stiute din oras.

Pe langa statiile clasice, cu care a obisnuit calatorii de 3 ani incoace, FLIGHT BUS va parcurge 10 microtururi – realizate de prof. dr. univ. Adriana Babeti – cu povesti relevante pentru descoperirea trecutului orasului, parte din proiectul ”Timisoara. Harta secreta: oameni si locuri”.

• Descoperiri: Fabricat in Fabric cu 3 statii mari – Piata Traian (Casa Stefania, Sinagoga, Biserica Millenium, meserii uitate, meserii pierdute etc.), Str. Pestalozzi (Fabrica de Bere, Fabrica de ciocolata artizanala POC Sweets), Calea Urseni – Muzeul Apei Urseni.

• Descoperiri: Cafeina pe Bega si doua povesti despre apa – Turbina de apa (hidrocentrala), Turnul de apa, Povestea lui Francesco Illy si primul espresso baut la Timisoara, Autostrada Bega (de la Timisoara la Rotterdam).

• Descoperiri: Cum sa aperi o Cetate? – Tur la pas, fara autobus, Un piroman la Castel, Cazarme si garnizoane, Bastioane cucerite de timp, Intra muros: Piata Sf. Gheorghe: ce se vede prin ochiul de sticla.

La fiecare dintre aceste tururi organizatorii vor avea cate o surpriza pentru calatori.

Busul FLIGHT FESTIVALl va avea opriri si in locurile unde se vor desfasura spectacoleler stradale din cadrul FLIGHT FESTIVAL, precum si opriri pentru interactiunea cu instalatiile new media concepute de creativi timisoreni, impreuna cu colegii lor europeni.

Spectacolele stradale din cadrul FLIGHT HIDDEN TREASURES sunt Carillion, un performance stradal itinerant al unor artisti italieni, care va putea fi vazut pe traseul Piata Victoriei – Piata Libertatii – Piata Unirii, in zilele de 10 si 11 iunie, si Flames of Illusion realizat in colaborare cu Clubul de Dans Sportiv Magnum Team, in 16 iulie, de la ora 22.00, in Piata Sf. Gheorghe .

Vor fi create si 3 tururi tematice:
• Timisoara by Night (9 iunie, ora 21:00) – un tur de noapte prin oras dedicat tinerilor
• Discovering home (10 iunie, ora 11:00) – un tur dedicat comunitatii ucrainene
• Kids Day on the FLIGHT BUS (1 iunie) – un tur dedicat copiilor si familiilor

Busul FLIGHT va purta insemnele programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii, fiind inscriptionat corespunzator.

Vezi mai jos in imagini ORARUL BUSULUI FLIGHT FESTIVAL si evenimentele!

Mai multe informatii gasiti pe site-ul https://flight-festival.com/bus/ si pe pagina de facebook Flight Festival.
Hop on the bus and fly away!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Mafiotu spune:

    Busul flight festival circula și pe furtuna l-am văzut prin Calea Sagului cu niste tineri sus