Noutati :

Se interzice consumul de alcool in localurile din Complexul Studentesc din Timisoara, dar se permite vanzarea. Cat de mari sunt amenzile?

21 iunie, 2014 - 03:47 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Dupa ce au interzis vanzarea de alcool in localurile si magazinele din Complexul Studentesc, reprezentantii Primariei Timisoara s-au razgandit si vor sa le permita comerciantilor sa vanda in continuare bauturi alcoolice, dar sa-i amendeze pe cei care consuma alcool.

Intr-un referat semnat de viceprimarul Traian Stoia scrie ca nu va mai fi permis consumul de alcool in unitatile comerciale din perimetrul campusului, iar cei care desfasoara comert cu amanuntul vor putea functiona chiar si non-stop.

„Se interzice cu desavarsire consumul bauturilor alcoolice in unitatile comerciale din perimetrul Campusului Universitar Timisoara. Din aceasta categorie fac parte si berea sau orice alt produs care contine amestec de bere si de bauturi nealcoolice, care au o concentratie alcoolica mai mare de 0,5% in volum. Orarul de functionare al agentilor economici care desfasoara activitati comerciale, de alimentatie publica sau prestari servicii in perimetrul Campusului Universitar Timisoara se poate stabili in intervalul orar 6:00 – 24:00”, se arata in hotararea de consiliu. In hotararea veche scrie negru pe alb „se interzice cu desavarsire comercializarea bauturilor alcoolice in perimetrul campusului studentesc”.

Practic, in localuri se va putea vinde alcool, dar nu se va putea consuma in interiorul barurilor. Asadar, studentii care vor sa bea o bere trebuie sa o bea in camin sau pe Aleea Studentilor, insa doar cu sticla in… punga. Textul hotararii este insa ambiguu si lasa mult loc la interpretari.

Ca noutate, alesii vor sa introduca si o noua prevedere: „orarul de functionare al agentilor economici care desfasoara activitati de comert cu amanuntul in unitatile comerciale din perimetrul Campusului Universitar Timisoara se poate stabili in intervalul orar 00:00 – 24:00”.

Asadar, magazinele pot ramane deschise non-stop. Atentie, insa! Nu este vorba de baruri sau restaurante, ci doar de societati comerciale de tip alimentari sau magazine. Localurile raman pe vechiul program si trebuie inchise la ora 24:00. Amenzile prevazute pentru cei care consuma alcool in localuri sunt intre 500 si 2.500 de lei. Noua hotarare va intra in atentia consilierilor locali la urmatoarea sedinta ordinara.

CITESTE SI: Adio alcool in Complexul Studentesc Timisoara! Consilierii locali au schimbat granitele campusului si au modificat programul fast-food-urilorInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pe vremea tovarasului era interzis consumul alcoolului pana la ora 10:00. Romanasul s-a adaptat si bea la cafele (imbunatatite) incat la 10:00 nu mai stia ce sa comande cafea sau rom. In complex se vor folosi pahare inchise la culoare sau mate si nu va sti nemeni ce se bea. Prohibitia nu este o solutie, lucru stiut, dar trebuie sa facem noi experimente… Cine va dori sa bea, va bea cine nu, nu.