Noutati :

Se interzic adunarile de peste 1000 de oameni la evenimente in Romania, din cauza coronavirusului. Ultimele masuri anuntate de seful DSU Raed Arafat

8 martie, 2020 - 11:52 AM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
9

Raed Arafat, seful DSU, a anuntat duminica dimineata ca au fost impuse noi masuri menite sa previna raspandirea coronavirusului la nivelul intregii tari.

CITESTE SI: Se prelungeste inchiderea scolii din Timisoara unde au fost confirmati 3 elevi cu coronavirus. Noi masuri anuntate de Raed Arafat 

CITESTE SI: Se inchide aproape totul in nordul Italiei, carantina de o luna din cauza coronavirusului. 16 milioane de oameni, afectati 

CITESTE SI: Au fost confirmate cu coronavirus inca doua fete, de 15 si 16 ani. Una invata in aceeasi scoala din Timisoara cu cei doi elevi infectati 

Se aproba luarea masurii de interzicere a oricaror activitati cu un numar mai mare de 1000 de persoane, iar pentru activitati cu un numar mai mic de 1000, masura va fi luata de autoritatile locale, cu avizul prealabil al Directiilor de Sanatate Publica. Masurile sunt prevazute pana in 31 martie, iar ele pot fi prelungite, in functie de evolutia mondiala si europeana. Este vorba despre activitatile publice sau private desfasurate in aer liber si este o masura de preventie care este necesara”, a precizat Raed Arafat.

Pentru adunarile care cuprind un numar de persoane sub o mie deciziile vor fi nuantate si se vor aplica dupa anumite criterii. Se va lua in considerare densitatea multimii, raportul dintre numarul de participanti si suprafata locului in care se desfasoara evenimentul, natura evenimentului si natura contactilor, daca sunt tineri, copii sau batrani, daca cei care participa sunt inregistrati dinainte sau nu, posibilele expuneri la coronavirus anterior evenimentului si riscul sa vina din zonele afectate, luam in considerare varsta participantilor, este foarte important scopul acestor activitati, este de luat in calcul durata si modul calatoriei prin care participantii ajung la acest eveniment. Toate aceste criterii sunt dispiuse intr-un tabel care contureaza un scor de risc – scazut, ridicat si moderat.

In cazul in care riscul e scazut, evenimentul poate avea loc, daca e moderat, se va lua decizia in functie de criterii, iar daca e ridicat, probabil evenimentul nu se va mai organiza„, a completat Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

DSP Timis vine cu completari legate de interzicerea evenimentelor care presupun o adunare mai mare de 1000 de persoane.

Acceptul sau refuzul organizarii va fi transmis in baza unei analize care tine cont de natura evenimentului, grupa de varsta a participantilor, modalitatea in care participantii ajung la eveniment si durata deplasarii catre eveniment, daca exista posibilitatea ca la eveniment sa participe persoane pentru care exista posibilitatea sa fi fost in zone de risc sau sa fi intrat in contact cu persoane contaminate.
Aceasta decizie este valabila pana la data de 31 martie 2020 pe intreg teritoriul national al Romaniei si exista posibilitatea prelungirii, in functie de evolutia situatiei.
De asemenea, in aceeasi perioada, nu vor mai fi organizate stagii de practica in spitale pentru studentii la medicina si farmacie, cu exceptia situatiilor de voluntariat in sprijinul medicilor.
in aceeasi perioada, pana la 31 martie a.c., apartinatorii pacientilor nu pot efectua vizite in spitale.
Va informam ca a fost realizata si aprobata procedura de suspendare a cursurilor in unitatile de invatamant in cazul aparitiei cazurilor de COVID – 19 (coronavirus) in respectivele unitati. Procedura este utila pentru luarea masurii de suspendare a cursurilor in mod rapid si unitar, prin decizie a comitetului judetean pentru situatii de urgenta. Reiteram faptul ca nu se elibereaza certificate medicale de “om sanatos” si ca pacientii care nu prezinta suspiciuni nu sunt testati pentru infectarea cu virsul COVID – 19 (coronavirus)„, au transmis reprezentantii Directiei de Sanatate Publica.

La nivel national, duminica dimineata, 15 persoane se aflau in carantina si 12.734 in autoizolare. In total, in Romania 13 cazuri au fost confirmate cu coronavirus, iar dintre acestea 4 au fost deja declarate vindecate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 9comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. In perioada 12-15 martie 2020 in oras este targul de carte Bookfest – se mai tine sau nu? Se vor numara persoanele care intra la targ intr-o zi? Toate sindrofiile organizate de primarie sau casa de cultura vor fi anulate?

  • Nu cap sec cele organizate de primărie nu sunt afectate !
   Interzis sunt numai sindrofiile organizate de către ciuma roșie al găștii lui ALI BABA DE TELEORMANKISTAN și al ciumei roșu spălăcit al găștii lui Dan’ilă Prepeleac și Fritz Witz 🤣🤣

   • Multam pentru edificare! Inmormantarile cu alai, celebre pe bulevardul Loga si Eminescu, sunt interzise daca sunt pre jos sau permise doar in merzan etc?

  • Targul de carte Bookfest a fost anulat!!

 2. UMFT, UPT, UVT… Nu e cazul de panică, dar parcă e mai bine să sufli în iaurt, apriori… (?!)

  • Pentru că, de exemplu, miticii…

   Anunțul postat pe site-ul UMF:

   ”Consiliul de Administrație al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București întrunit în regim de urgență, în data de 08.03.2020 ora 13.00, hotărăște:

   Suspendarea cursurilor și lucrărilor practice precum și a examenelor pentru toți studenții facultăților din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București începând cu data de 09.03.2020 și până la data de 31.03.2020, în conformitate cu prevederile art.3 din Hotărârea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență.”