Noutati :

Se intareste sprijinul bolnavilor din Terapie Intensiva la Timisoara. Un nou aparat in ajutorul pacientilor cu COVID de la Spitalul Victor Babes. Video

3 septembrie, 2020 - 11:56 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
2

TIMISOARA. Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a donat astazi Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes din Timisoara un aparat de ventilatie mecanica. Dispozitivul, care poate fi folosit atat pentru ventilatia non-invaziva, cat si pentru cea invaziva, va fi utilizat în cazul pacientilor aflati in stare grava, pentru a sustine o frecventa respiratorie normala.

Crucea Rosie din Romania îsi continua actiunea de sustinere a spitalelor în lupta cu Covid 19 si doneaza Spitalului Victor Babes un ventilator de ultima generatie, în valoare de 78.250 lei. Fondurile din care s-a achizitionat acest ventilator provin din campania derulata la nivel national, Romania salveaza Romania, si ne bucuram ca Timisul a fost unul din beneficiarii acestor fonduri”, spune Lucian Trif directorul Filialei Timis a Crucii Rosii din Romania.

Aparatul de ventilatie mecanica va intra in dotarea Sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara si, intr-o prima faza, va fi folosit in lupta impotriva noului coronavirus.

Dispozitivul va fi utilizat in cazul pacientilor cu dificultati majore de respiratie, aflati in stare grava, în cazul carora ventilatia non-invaziva devine ineficienta. Pacientii care nu pot respira spontan sunt intubati orotraheal si conectati la acest dispozitiv care asigura volumul de aer necesar organismului.

Aparatul este legat la un circuit controlat de aer comprimat si oxigen medicinal. De asemenea, monitorul de control cu care este prevazut aparatul afiseaza curbele de volum, flux, presiune si frecventa respiratorie.

Aparatul acesta asigura atat ventilatia invaziva, adica pacientul este intubat orotraheal, dar poate asigura si o ventilatie non-invaziva. Adica, furnizeaza anumite presiuni care sustin frecventa respiratorie optima a pacientului”, spune Nicoleta Barbura medic specialist, Sectia de Terapie Intensiva a Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara.

In dotarea Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara mai sunt 38 de asemenea aparate, majoritatea fiind folosite in prezent in tratamentul bolnavilor de Covid 19.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 1. Felicitari, si… cred ca ar trebui ca si firmele care contribuie la inbolnavirilor sa faca astfel de gesturi (donatii).
    2. Echipamentele, cele promise de GUV in martie-aprilie-.. sunt inca pe drum???

    • Care firme „contribuie” la imbolnaviri? Adică se pun ei sa-si imbolnaveasca angajatii? Daca într-o firma cu 1.000 de angajati au 2-3 bolnavi sunt ei de vina? Scularea omule si vezi spitalul de la Suceava ( cu cadre medicale coca pregătite) care a generat cel putin câteva sute de cazuri. Si asta pe banii noștri!