Opinia Timisoarei

Se indexeaza cu rata inflatiei. Impozitele si taxele locale, mai mari cu 13,8%, la Timisoara in 2024. La cat ajung amenzile

TIMISOARA. Anul viitor, taxele si impozitele locale vor fi indexate cu rata inflatiei. Primaria Timisoara va cere Consiliului Local sa aprobe o indexare de 13,8%, avand in vedere rata inflatiei pentru 2022, asa cum a fost ea comunicata de Ministerul Finantelor si cel al Dezvoltarii.
Vor fi actualizate si limitele amenzilor.

CITESTE SI: Operatie in premiera la Spitalul CFR Timisoara. Pacienta salvata printr-o interventie complexa laparoscopica. Video

Prin indexarea pe baza indicelui de inflatie de 13,8 % a impozitelor și taxelor locale care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, precum și actualizarea limitelor amenzilor reglementate la art.493 alin.3, alin.4 și alin.4^1 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, actualizată și aprobarea de către Cosiliul Local al Municipiului Timișoara a sumelor indexate, se realizează punerea în aplicare penru anul 2024 a prevederilor art.491 alin.1 si alin.2 și ale art.493 alin.7 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, actualizată, prevederi legale cu caracter obligatoriu„, se arata in proiectul de hotarare de Consiliu Local ce va fi supusa votului.

De aceasta indexare se va tine seama la stabilirea impozitelor si taxelor locale in Timisoara pentru anul fiscal 2024.

Puteti consulta la cat vor ajunge darile anul viitor doar prin indexare, dar si amenzile AICI!

Ramane de vazut daca administratia Fritz va decide ca pe langa aceasta indexare sa si majoreze impozitele si taxele locale pentru 2024.

Exit mobile version