Opinia Timisoarei

Se inchide circulatia pe strada Maresal Constantin Prezan din Timisoara. Incepe santierul. Troleibuzul 15 are un nou traseu

TIMISOARA. Porneste marele santier din sudul orasului, iar primul pas este inchiderea unei parti din strada Maresal Constantin Prezan, intre Calea Martirilor si bulevardul Sudului. Nici soferii nu vor putea intra pe aici, dar nici mijloacele de transport in comun, acestea din urma vor circula deviat.

CITESTE SI: Operatiunea Ghilotina, reluata la Timisoara. Strada din centrul orasului, eliberata de cabluri. Foto 

Reprezentantii Societatii de Transport Public Timisoara anunta ca incepand de luni, 6 iulie, se va inchide circulatia pe strada Maresal Constantin Prezan, intre Calea Martirilor si bulevardul Sudului, astfel ca troleibuzele de pe linia 15 vor circula in continuare pe Calea Martirilor pana la intersectia cu strada Apicultorilor, unde vor intoarce in sensul giratoriu, mai exact la capatul liniei Expres 3. Aceasta modificare va dura pana la finalizarea lucrarilor de infrastructura de pe strada Maresal Constantin Prezan (fosta Lidia).

Strada de aproape 1,5 kilometri isi va schimba total infatisarea in urmatorul an si jumatate, cat se preconizeaza ca va dura lucrarea.

Conform proiectului, lucrarile vor cuprinde:

– extinderea la 4 benzi de circulatie, 2 pe sens, de la intersectia cu strada Calea Martirilor 1989 şi strada Venus până in sensul giratoriu P-ta Gheorghe Domasneanu
– reamenajarea geometriei intersectiei cu B-dul Sudului
– reamenajare geometriei intersectiei cu Calea Urseni si strada Venus
– amenajare trotuare, amenajare piste de biciclete, amenajare locuri de parcare, amenajare zone verzi
– extinderea retelei de troleibuz
– lucrări pentru siguranta circulatiei: (marcaje si indicatoare rutiere)
– retele edilitare: canalizare pluviala si menajera, retea de alimentare cu apa
– canal tehnic

Lucrarile vor fi facute de catre firma Strabag, iar valoarea lor se ridica la aproximativ 8,7 milioane de euro, pret cu TVA. Termenul de executie este de 16 luni.

Un alt santier se va deschide in aceeasi zona a orasului si este legat de cel de pe fosta strada Lidia. Urmeaza sa fie modernizat si bulevardul Sudului, de la intersectia cu Liviu Rebreanu, pana la cea cu Maresal Constantin Prezan.

Bulevardul urmeaza sa fie largit la patru benzi de circulatie. Carosbilul va avea 13 metri latime si va fi strajuit de zone verzi, cu parcari pe ambele parti, dar si piste de biciclete. Se vor inlocui stalpii de sustinere a cablurilor electrice pentru troleibuze, iar firele de TV si internet vor fi ingropate in canale de dedicate.

La intersectia cu Rebreanu se va largi accesul, iar in celalalt capat, spre Maresal Prezan (fosta Lidia), va fi amenajat un sens giratoriu.

Exit mobile version