Se impart terenurile pentru tineri in baza legii 15/2003, la Timisoara. Lista de beneficiari cuprinde 118 nume

TIMISOARA. Dupa mai bine de 4 ani de la momentul la care s-au inceput procedurile de atribuire de terenuri pentru tineri, in baza legii 15/2003, in sfarsit, cei care s-au calificat vor putea primi parcelele de teren. O spun reprezentantii Primariei Timisoara, care anunta ca, in sfarsit, documentatia si lista de beneficiari au fost finalizate, iar proiectul de hotarare va intra la vot, in urmatoarea sedinta de Consiliu Local.

CITESTE SI: 10 probleme ale noului Regulament de parcare in Timisoara identificate de Federatia Asociatiilor de Locatari. Soferii asteptati la dezbatere

Ii vom pune in posesie si pe acei tineri care indeplineau criteriile atunci cand au depus cererea, dar ulterior nu au mai indeplinit conditiile de varsta. Instanta a stabilit ca si acestia trebuie inclusi pe lista finala si vom respecta aceasta decizie”, a declarat viceprimarul Cosmin Tabara.

Pe lista initiala, aprobata in 2019, se aflau 128 de tineri eligibili sa primeasca aceste terenuri. Intre timp, 10 dintre ei s-au retras ori si-au cumparat locuinte, astfel ca nu mai indeplinesc cerintele pentru a primi o parcela gratuita. Asadar, pe lista finala se vor afla 118 beneficiari.

După aprobarea de către Consiliul Local Timișoara a proiectului de hotarare, beneficiarii vor fi convocati cu documentele necesare (declaratia autentificata la un notar public ca nu au avut sau nu detin in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte proprietate personala si dovada detinerii sumei de minim 40.000 de lei sau echivalentul in valuta) pentru incheierea contractului de folosinta gratuita a terenului si a procesului verbal de atribuire a terenului.

Va reamintim, ca sa poata primi un teren din partea primariei, solicitantii trebuiau sa aiba cel pana in 35 de de ani, sa aiba domiciliul in Timisoara si sa depuna o garantie pentru a demonstra ca pot incepe lucrarile de construire a caselor. Terenurile pe care le vor primi tinerii se afla in zona strazii Ovidiu Balea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. ceghe spune:

  Citez din titlu: …Lista de beneficiari cuprinde 118 nume.

  Lista, unde e lista?

 2. Stelica spune:

  Is coduri, bre, pt ca GDPR. deci n-o cauta ca n-o mai da primaria

 3. dominic spune:

  Se incadreaza doar copii celor din primarie si nepoti lor.
  cine nar vrea moca un teren de 50.000 euro