Se imbogateste Muzeul Satului Banatean din Timisoara! Ce primeste?

TIMISOARA. Unul dintre cele mai frumoase muzee ale Timisoarei este pe cale sa se imbogateasca. O noua piesa importanta vine sa se alature colectiei de gospodarii banatene autentice de la Muzeul Satului aflat la Padurea Verde.

Este vorba de o gospodarie din Chizatau, care cuprinde doua case de locuit, una de la mijlocul secolului al XIX-lea, cu pereti de lemn lipiti cu lut la interior si exterior. Cea de-a doua cladire dateaza de la inceputul secolului XX si este tot din lemn. Reprezinta modelul clasic de locuinta a unui satean banatean instarit de la acea vreme.

Ansamblul este o donatie facuta Muzeului Satului Banatean de catre Doru Bot din Chizatau in urma cu doi ani. In tot acest rastimp s-a lucrat la mutarea si consolidarea gospodariei care va fi una dintre atractiile locului. Inaugurarea gospodariei de la Chizatau va avea loc vineri 29 august.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...