Opinia Timisoarei

Se ieftinesc locuintele ANL! Guvernul a stabilit pretul de vanzare pentru 2013

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a stabilit pretul de vanzare a locuintelor construite prin programul Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), aferent anului 2013.

Astfel, prin ordinul 2401/2013, publicat in Monitorul Oficial nr.477, Ministerul a stabilit ca valoarea de inlocuire pe metru patrat este de 326 euro, cu 85 de euro mai scazuta fata de valoarea din 2012, de 411 euro/mp.

„Valoarea de inlocuire pe metru patrat, pentru anul 2013, calculata conform art. 1, este de 326 euro/mp, inclusiv TVA” se arata in ordinul semnat de vicepremierul Liviu Dragnea.

Conform ordinului, pretul apartamentelor se calculeaza anual, iar pretul pe 2013 a fost calculat in baza pretului mediu de constructie a locuintelor ANL in 2012.  Chiriasii ANL pot solicita cumpararea locuintel dupa un an de chirie neintrerupta.

La Timisoara, vanzarea apartamentelor ANL  a fost blocata intrucat, asa cum au recunoscut oficialii din primarie, 10 dintre blocuri nu au fost nici in ziua de azi intabulate.

Citeste si E nevoie de 3 milioane de euro pentru intabularea unor strazi din Timisoara. Probleme si cu intabularea blocurilor ANL

Scump, doamna, scump! Liber la cumpararea apartamentelor ANL din Timisoara! Consilierii locali au votat regulamentul de vanzare!

Exit mobile version