Noutati :

Se ieftinesc locuintele ANL! Guvernul a stabilit pretul de vanzare pentru 2013

5 august, 2013 - 10:09 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
11

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a stabilit pretul de vanzare a locuintelor construite prin programul Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), aferent anului 2013.

Astfel, prin ordinul 2401/2013, publicat in Monitorul Oficial nr.477, Ministerul a stabilit ca valoarea de inlocuire pe metru patrat este de 326 euro, cu 85 de euro mai scazuta fata de valoarea din 2012, de 411 euro/mp.

„Valoarea de inlocuire pe metru patrat, pentru anul 2013, calculata conform art. 1, este de 326 euro/mp, inclusiv TVA” se arata in ordinul semnat de vicepremierul Liviu Dragnea.

Conform ordinului, pretul apartamentelor se calculeaza anual, iar pretul pe 2013 a fost calculat in baza pretului mediu de constructie a locuintelor ANL in 2012.  Chiriasii ANL pot solicita cumpararea locuintel dupa un an de chirie neintrerupta.

La Timisoara, vanzarea apartamentelor ANL  a fost blocata intrucat, asa cum au recunoscut oficialii din primarie, 10 dintre blocuri nu au fost nici in ziua de azi intabulate.

Citeste si E nevoie de 3 milioane de euro pentru intabularea unor strazi din Timisoara. Probleme si cu intabularea blocurilor ANL

Scump, doamna, scump! Liber la cumpararea apartamentelor ANL din Timisoara! Consilierii locali au votat regulamentul de vanzare!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 11comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. este un lucru bun faptul ca scade pretul pe metru patrat , problema este ca colegii din anl nu au venitul necesar sa acceseze un credit , propunerea asociatiei noastre ar fii cea mai buna solutie , rate lunare in loc de chirie pe o perioada de 25-30 de ani , fara a mai implica bancile .
  asociatia,[email protected]

 2. cred ca majoritatea locatarilor anl saluta sau se bucura ca a scazut pretul pe metrul patrat ,dar asa cum a subliniat si aslbtr era mult mai bine si cred ca mai usor pt.multi ca in loc de chirie sa platim rata lunara pt. a achizitiona o locuinta.

 3. Oare e acelasi pret peste tot in tara?
  Si la Oradea locuintele ANL au acelasi pret?
  Cum ramane cu dependintele (casa scarii, subsolul blocurilor, trotuarele, parcarile) vor trebui platite si acestea pe langa cei 326 E cu TVA ?

  • in acest moment , pretul este unic pe tara , ceea ce nu este prea corect , in sesiunea din toamna asociatia noastra va depune in Parlament un nou proiect de modificare a legii 152/98 , unde o sa propunem ca metrul patrat sa fie socotit pe zone , ABCDE, exact ca la impozit , orasele mari si cele mai mici in functie si de pretul pietei din acele orase.

 4. Mai sunt in tara locuinte ANL care nu sunt racordate la reteaua de termoficare? Locuintele AML au acelasi pret in toata tara, dar au aceleasi conditii?
  La o garsoniera de 37 mp costa aprox 400 lei pe luna incalzirea pe timp de iarna, ne fiind conectata la sistemul de termoficare al orasului.

 5. daca nu locuiesc in Timisoara dar vreau sa ma stabilesc acolo,doarece din motive de sanatate depind de spitalele din Timisoara,pot sa achizitionez o locuinta A.N.L.?

  • Doamna Jeny

   in primul rand trebuie sa cititi criteriile de acordare a locuintelor anl , pentru acest lucru va sfatuiesc sa mergeti la primaria timisoara sa le solicitati lor acest lucru , sau cautati pe internet aceste conditii sa vedeti care sunt.Daca nu aveti domiciliul pe raza orasului Timisoara nu puteti primii.

 6. daca sotia mea a avut o cota parte de 16m patrati mostenire de la parinti mai putem beneficia de o locuinta anl? astept raspuns urgent

  • daca nu a-ti avut o locuinta pe nume (proprietate) al d-voastra sau a sotiei si aveti sub 35 de ani , puteti sa depuneti cerere pentru locuinta.succes.aslbtr Romania.

 7. Buna ziua o intrebare am, si noi locuim blocul anl in chirie 5 ani, 36mp are,mentionez ca blocul a fost renovat[interioi exteriori] si nu construit nou pretul 326 euro /mp este?astept raspunsul cu stima.

 8. pretul este acelasi pentru toata tara in acest moment , dar prin proiectul de modificare a legii depus in parlament in 18.09.2013 asociatia aslbtr Romania , propune ca pretul sa fie stabilit in functie de zona,oras,amortizarea in ani..etc; deci un bloc care nu a fost construit de nou , nu va avea cum sa aiba acelasi pret ca cel nou , asta in functie de reusita proiectului nostru.Preseninte aslbtr dan cornel nistor.