Noutati :

Se face canalizarea pe strazile din Freidorf si Ciarda Rosie! Vezi cate artere mai sunt fara apa si canalizare in Timisoara!

13 septembrie, 2012 - 02:35 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Se lucreaza de zor in cartierul Freidorf, dar si in Ciarda Rosie, unde timisorenii nici nu simt ca locuiesc intr-un oras de 5 stele, asa cum este considerat orasul Timisoara. In cele 2 cartiere inca mai exista strazi importante fara apa si canalizare. Motivul? Au fost uitate de administratie, se plang locuitorii.

In Freidorf, muncitorii de la Societatea de Drumuri Municipale trebuie sa termine in 2 saptamani sau pana la sfarsitul lunii octombrie strada principala din cartier – Ardealului. Se lucreaza de la inceputul strazii dinspre oras pana la intersectia cu strada Ovidiu Cotrus, in proiect fiind inclusa si refacerea strazii Ioan Slavici. 400.000 de lei sunt alocati pentru punerea unui nou covor asfaltic, iar reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat ca artera ar trebui sa fie inaugurata la sfarsitul lunii octombrie, cel tarziu, desi termenul de realizare a lucrarilor este de 2 saptamani.

Potrivit viceprimarului Sorin Grindeanu, in apropiere de Ardealului mai exista inca 6 strazi fara apa si canalizare, iar in tot cartierul Freidorf 12 strazi au fost uitate de administratie. Ioan Borcila locuieste chiar pe Ardealului. Barbatul se plange, ca si alti timisoreni care stau in zona, de lipsa apei si canalizarii, de inundatii care au loc dupa fiecare ploaie serioasa, dar si de faptul ca le trepideaza efectiv casele la fiecare masina de mare tonaj care trece pe strada.

„Nu s-a interzis traficul greu in zona si nu s-a facut nimic la noi. Pana acum se faceau doar plombari, dar de acum 2 ani nici din alea nu s-au facut. Se umplu canalizarile si se inunda curtile oamenilor. Traficul greu ar trebui sa fie interzis, pentru ca ne trepideaza casele. Sunt o gramada de fabrici in zona si se transporta muncitori, materiale”, s-a plans Ioan Borcila. Mai mult, reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat ca nu se va mai plomba nicio strada in oras si ca toate vor fi refacute cu covor asfaltic.

Ciarda Rosie, inundatii la fiecare ploaie

Situatia este mai dramatica in Ciarda Rosie. Acolo, timisorenii stau in alerta la fiecare ploaie, pentru ca se aduna apa pe strazi si au loc si inundatii. Potrivit viceprimarului Sorin Grindeanu, cartierul Ciarda Rosie a fost lasat ultimul cand s-au facut marile lucrari de canalizare in Timisoara. Au mai ramas in jur de 12 strazi fara canalizare, dar marile inundatii se petrec din cauza canalelor care preiau apa pluviala, care sunt inundate si neatinse de 20 de ani, spune Grindeanu.

Tot timpul au loc inundatii in zona. Ciarda Rosie a fost lasat ultimul cartier la canalizare, o parte din lucrari se fac acum pe banii Primariei Timisoara, altele pe banii Aquatim, care a castigat un proiect european. Sunt canalele inundate, nu s-a mai facut nimic de 20 de ani”, a explicat Sorin Grindeanu.

Primaria Timisoara a alocat, la ultima rectificare bugetara, suma de 657.000 de lei pentru punerea la punct a canalizarii pe 5 strazi din Ciarda Rosie, din zona Matei Millo: strazile Emil Racovita, Anina, Euripide, Recoltei si Spatarul Milescu. Pe 2 s-a inceput deja lucrul, iar urmatoarele vor intra pe mana muncitorilor in perioada imediat urmatoare. Se vor instala 1.737 de metri din tuburi. Dupa ce se va pune la punct canalizarea, toate arterele vor fi asfaltate. Lucrarile ar trebui sa fie gata pana in 30 octombrie. Mai raman insa 12 strazi fara canalizare si 2 fara apa, spune Marius Onetiu, responsabil cu lucrarile de apa-canal din cadrul Primariei Timisoara.

Totodata, au fost demarate si licitatiile pentru gasirea constructorilor care sa se ocupe de celelalte artere din cartier – Dimitrie Dinicu, Nicolae Stoica de Hateg, Neajlov, Luta Iovita, J. J. Ehler, Calea Buziasului (partial), Traian Simu (partial), Th. Pallady, Pavel Stoica si a retelei de apa pe Sabin Manoila si Legumiculturii (partial).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. De Calea Urseni ati uitat din nou. Sa va fie rusine.

  2. Sa nu uitam si cartierul Plopi o miza electoral-locala importanta si atit de ,,uitata”