Noutati :

Se fac primii pasi pentru construirea noii maternitati a Spitalului Judetean, la Timisoara

16 august, 2017 - 03:43 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu cateva luni se discuta posibilitatea construirii unei noi maternitati in perimetrul Spitalului Judetean din Timisoara cu ajutorul fondurilor transfrontaliere, se fac primii pasi concreti pentru demararea proiectului.

CITESTE SI: O oaza secreta si o cladire simbol din Timisoara in care totul se transforma intr-o poveste plina de aventura. Cand se dezvaluie?

Reprezentantii Spitalului au anuntat ca in luna septembrie vor depune proiectul de accesare de fonduri transfrontaliere, in parteneriat cu Ungaria, pentru a ridica noua cladire ce va adaposti toate sectiile maternitatii Bega.

„Se lucreaza intens pe plan medical si pe plan structural la maternitate. Ne chinuim acum sa vedem pe structura, pentru ca la ora actuala structura trebuie neaparat sa sufere modificari. impreuna cu Ministerul Sanatatii lucram la schimbarea de structura, astfel incat toate compartimentele pe care le dorim a fi incluse in acest proiect sa fie deja autorizate. Ne-am gandit la un numar de 9-10 compartimente si, de asemenea, pe sectia de neonatologie, compartimentele aferente, respectiv prematuri, cronici si eutrofici si terapie intensiva si speram ca pana la jumatatea lui septembrie sa fie definitivat si sa putem sa lucram la scrierea proiectului, astfel incat undeva in septembrie sa fie gata pentru a fi depus”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

CITESTE SI: Dau in clocot cazanele. Incepe Festivalul Rachiului, in Timis

Potrivit conducerii spitalului, daca proiectul transfrontalier va fi castigat, la Timisoara vor ajunge 10 milioane de euro, bani suficienti pentru ridicarea noului spital, dar si pentru dotarea lui cu aparatura necesara.

„Un proiect pe fonduri transfrontaliere aduce foarte multe beneficii, de aceea eu insist enorm de mult pentru atragerea de fonduri europene, pentru ca Uniunea Europeana se implica foarte mult din punct de vedere financiar si depinde doar de noi daca suntem sificient de constienti de importanta acestor fonduri si in ce masura suntem pregatiti sa le atragem. In acest caz este vorba de un proiect transfrontalier cu Ungaria, a carui valoare se va ridica la peste 10 milioane de euro pentru partea romana si undeva la 2 milioane pentru partea maghiara. Suma este suficienta atat pentru constructia maternitatii, cat si pentru dotarea cu aparatura complexa de ultima generatie, astfel ca in momentul in care va fi finalizata constructia si dotarea sa putem sa spunem ca avem o maternitate de nivel european”, a adaugat Marius Craina.

CITESTE SI: S-a aprobat. Va fi construit primul bloc pentru tineri, la Timisoara

Noua maternitate urmeaza sa fie construita in perimetrul Spitalului Judetean din Timisoara, intre Casa Austria si Clinica de Ortopedie, iar terenul pe care va fi ridicata noua constructie a fost deja alocat unitatii medicale de catre Consiliul Judetean Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...