Noutati :

Se extinde si se modernizeaza cu bani europeni una dintre cele mai mari clinici din Timisoara. Contractul de 3 milioane de euro, adjudecat

28 aprilie, 2021 - 12:30 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Vor fi facute lucrari intr-un nou proiect important pentru infrastructura medicala din Timisoara.

CITESTE AICI: Video. Ultimele imagini de pe santierul Centurii de Sud la Timisoara. Lucrari la un viitor sens giratoriu si un pasaj in zona Freidorf 

Ministerul Dezvoltarii, ADR Vest si Primaria Timisoara au semnat in 2019 contractul de finantare nerambursabila pentru extinderea, reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului de specialitate din cadrul Clinicii de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie din cadrul Spitalului Municipal din Timisoara, iar acum a fost finalizata licitatia pentru executia lucrarilor propriu-zise.

Practic, primul pas din implementarea proiectului presupune demolarea partiala a cladirii, care apoi urmeaza sa fie extinsa atat pe orizontala, cat si pe verticala. Aici urmeaza sa fie construite doua etaje in plus fata de structura existenta si sa fie reabilitata intreaga cladire.

Se vor reloca mai multe cabinete de electroterapie si Sectia de Hidroterapie, se vor reabilita bazinul mare, anexa cu vestiare, grupurile sanitare, apoi in supraetajare se vor amenaja noi cabinete de consultatie si se va construi un lift exterior.

Practic, se vor realiza: desfacerea/demolarea parțială a zonelor cu cabinetele de electroterapie și secția de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care să respecte normele necesare instituțiilor spitalicești; reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare și legătura cu corpul A; extinderea pe verticală, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultație, legătura cu corpul A, lift exterior; o extindere nouă, cu două etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare, grupuri sanitare, având la parter sectorul de hidroterapie recreat și la celelalte niveluri noi funcțiuni spitalicești. Corpul de clădire își va păstra rolul actual de ambulatoriu și se va realiza o intrare principală din exterior, care va permite accesul direct în ambulatoriu al persoanelor cu dizabilități și accesul cu targa. Se vor realiza finisaje moderne, se schimbă instalațiile interioare și rețelele de utilități și vor fi achiziționate dotări medicale și mobilier.

Firma care a castigat contractul de executie a lucrarilor este SC ALEX-DIA CONSTRUCT SRL. Urmeaza semnarea contractului, care are o valoare de 12.880.071 lei fara TVA, durata de executie a lucrarilor fiind de 21 de luni.

***
Amenajata in 1960, clinica se desfasoara pe o suprafata de putin peste 3.500 de metri patrati, din care suprafata construita inseamna peste 1.000 de metri patrati, in regim de inaltime demisol plus parter. Odata ce va fi modernizata, aceasta se va inalta cu alte doua nivele nou construite, astfel ca suprafata construita desfasurata va ajunge la aproape 3.000 de metri patrati. In 2014 Primaria Timisoara a reusit sa castige in instanta imobilele.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Daca si FRITZ semneaza contracte cu ALEX DIA, fosta firma a lui Robu inseamna ca am schimbat doar palaria…..maria a ramas aceeasi.
  Domi….ai grija sa vezi cum vor aparea cheltuieli suplimentare la scurt timp dupa inceperea lucrarilor.
  Si bani in buzunarele responsabililor de proiect.
  Am schimbat pe Robulake pentru ca era murdar pe maini…..Hai sa nu ne murdarim si noi…

 2. Întrebi orice european normal ce prefera: faliții NHS (aceleași vechituri doar salarii la nivel de uk) sau ” modelul ” CANADIAN fiinca
  YES WE CAN TOO 🙂 doar mintea DRESATA A ANIMALELOR NICIODATA NU POATE VEDEA DINCOLO DE BRETON !!
  MARS MAA la toți care mîncați KKT un ultima ” colonie ” ieuropeana
  INTELEG bătuți în coif & afinati DAR buey animals CATE vietii avem: sa lingem icoane si murim cu zile in spitale de acum un secol …
  CE ARE BAI RETARD MIORITIC UN ” LOCUITOR ” CANADIAN in plus fata de noi: au 4 coaie & 2 sule tri guri ? NU
  Pacat ca prostia nu ucide la primele simptome decât a la long ..!
  BR…