Noutati :

Se doreste identificarea unui nou spatiu pentru Centrul de Tranzit pentru refugiati de la Timisoara

26 octombrie, 2012 - 01:11 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Ambasadori din mai multe tari ale lumii au venit la Timisoara pentru a se interesa de Cetrul de tranzit pentru refugiati. Acestia au avansat ideea mutarii acestui centru intr-o noua locatie.

Nu este vorba despre mutarea Centrului de tranzit pentru refugiati, din Timisoara, ci doar mutarea intr-o noua locatie sau macar extinderea celui existent acum.

Se intentioneaza gasirea sau construirea unei noi cladiri destinata refugiatilor, reprezentantii Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) nu au precizat cu exactitate daca vor sa mute intregul centru sau doresc sa suplimenteze spatiul de cazare al refugiatilor. Cert este ca se cauta finantare„, a declarta prefectul de Timis, Eugen Dogariu.

In acest moment, in Centrul de tranzit pentru refugiati de la Timisoara sunt 50 de persoane, iar de la infiintarea Centrului, in 2008, si pana acum au fost cazate 1.026 persoane.

Din delegatia prezenta la Timisoara au facut parte Excelenta Sa Peter Wijninga, reprezentantul UNHCR in Romania, Excelenta Sa Claudio Perez Paladino, ambasadorul Argentinei, Excelenta Sa Maria Eliana Cuevas Bernales, ambasadorul Chile, Excelenta Sa Maria Cristina de la Garza Sandoval, ambasadorul Mexicului, Excelenta Sa Pedro Martin Mo Amaro, ambasadorul Uruguayului, Excelenta Sa Zulay Prieto de Rodriguez, insarcinatul cu afaceri al ambasadei Venezuelei si Herman Baskar, consilier la Ambasada Norvegiei.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...