Se dezvaluie noua maternitate a Spitalului Municipal, ce se construieste la Timisoara. Cum va arata. Foto in premiera

TIMISOARA. Prinde tot mai mult contur noua Maternitate a Spitalului Municipal, ce se va ridica la Timisoara, iar opiniatimisoarei.ro va dezvaluie, in premiera, cum va arata constructia ce se va inalta pe Calea Bogdanestilor.

A fost finalizat Studiul de Fezabilitate, iar in prezent se lucreaza la Proiectul Tehnic, urmand sa fie facuta publica si o estimare de costuri.

„In continuare ei au obligatia ca pana in decembrie sa ne predea Proiectul Tehnic. Vom aproba si Proiectul Tehnic si apoi organizam licitatia pentru executie. Sper ca in 2019 sa incepem efectiv constructia. In mod normal constructia ar trebui sa dureze aproximativ doi ani”, spunea Nicolae Robu, primarul Timisoarei, in septembrie.

Spitalul se va intinde pe 15.000 de metri patrati, la care se adauga 2000 de metri patrati care vor deservi zona administrativa. Cladirea se va inalta pe 6 etaje, va cuprinde 236 paturi, din care 150 pentru Obstetrica-Ginecologie, 16 pentru Terapie Intensiva, iar restul vor fi destinate sectiei de Neonatologie.
In cadrul spitalului vor exista si alte compartimente, laboratoare, Departamentul de fertilizare in vitro si echipamentele pentru fertilizare in vitro. Unele saloane vor fi cu 2 paturi si baie proprie, va exista si o bucatarie care va deservi maternitatea si sectiile la distanta, dar si o spalatorie care va acoperi nevoile intregului spital.

CITESTE SI: A treia oara-i cu noroc. Acord de la Consiliul Local Timisoara pentru parcarea de 600 de locuri de la Spitalul Municipal 

Va reamintim, in prezent, Maternitatea Odobescu, ce apartine de Spitalul Municipal Timisoara, isi desfasoara activitatea intr-o cladire care apartine comunitatii evreiesti, pentru care Primaria plateste chirie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. va avea, vafi, va drege…. randari cu cladiri frumoase gasim si pe net.
  au terminat ce aveau de construit la Turcanu? mai ridicam o fantoma ca pe Torontal?

 2. ceva parcare, chiar si cu plata, nu e inclusa in proiectul asta???

 3. Adevarata problema a primarului e ca administratia, primaria, este formata din oameni ca voi, iar el este doar unul, indiferent cine e el . Sunteti oameni chinuiti de un complex grav de inferioritate, oameni care nu se vad in stare de nimic. Cand nu asteptati lucruri de la altii, ii blamati! Si aveti impresia ca cele cateva taxe platite va indrepartatesc sa o faceti, dar va inselati.
  Candidati, castigati si faceti mai bine. Da, stiu, nu se poate, e totul aranjat. Bine ca pot altii, aia pe care ii injurati.
  E un proiect bun, necesar, sper ca timisorenii sa beneficieze de el cat mai repede.

 4. Foarte frumos!!