Opinia Timisoarei

Se desfiinteaza 25 de centre de permanenta din judetul Timis, dintre care 11 la Timisoara. Economie de 12 milioane pe an. Anuntul prefectului Mihai Ritivoiu

TIMISOARA. Judetul Timis este judetul cu cele mai multe centre de permanenta medicala din tara, 47. Doar pentru un singur astfel de centru cheltuia 480.000 de lei anual. 25 dintre acestea vor fi desfiintate, iar unele vor fi infiintare in estul judetului, acolo unde sunt comunitati mai izolate.

CITESTE SI: Nimeni nu vrea sa faca planurile pentru o parcare cu 300 de locuri langa viitorul stadion ‘lego’ din Calea Buziasului, in Timisoara. Licitatie ratata pentru studiul de fezabilitate 

Prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu, a demarat in aprilie un control la cele 47 de centre de permanenta.

Rezultatele au fost socante: avem 47 de centre de permananta, fata de 355, cat are tot restul tarii, un centru la 14.000 locuitori, fata de 1 centru la 55.000 locuitori cum are restul tarii. Unele sunt la 500m distanta intre ele. Centrul de permanenta al unei comune periurbane (Mosnita Noua -n.r.) era in Timisoara. Intr-o comuna erau 2 centre din care unul deservea satul din comuna respectiva. Am stabilit atunci un prejudiciu de 1,3 milioane lei. Un centru ne costa 480.000 lei in fiecare an, iar Timisul costa bugetul de stat 22 milioane lei anual”, a declarat Mihai Ritivoiu.

Prefectul de Timis a dispus o analiza stricta a acestor centre, in urma controlului din primavara, si chiar a purtat discutii cu ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila pe aceasta tema, privind reformarea centrelor de permanenta. S-a format o comisie la nivelul DSP Timis si s-a luat decizia desfiintarii unor centre din Timis.

Din 47 de centre de permanenta, 12 au fost reorganizate, 10 sunt in curs de reorganizare. 25 se desfiinteaza cu 1 decembrie. In Timisoara din cele 17 centre de se dfiinteaza 11, raman 6. La Lugoj din patru centre rămâne unul. In acelasi timp deschidem noi centre in estul judetului, primul la Nadrag”, a precizat Ritivoiu care a adaugat ca in urma reorganizarii se vor economisi 12 milioane lei anual.

Mihai Ritivoiu mai explicat ca o parte dintre centrele desfiintate erau, in fapt, o extensie a cabinetelor medicilor de familie. De acum inainte vor avea un orar, nu vor mai fi deschise non-stop.

Lista cu centrele de permanenta care vor fi reorganizate o puteti consulta AICI.

Exit mobile version