Se deschide santierul la hub-ul de sanatate de 66 de milioane de euro de la Spitalul Judetean Timisoara. Va avea Urgente, ATI si un nou Centru de Mari Arsi, interconectate prin pasarele. Cand trebuie sa fie gata

TIMISOARA. In doar cateva zile incepe unul dintre cele mai mari santiere ce se vor derula la Timisoara, pentru a dezvolta un adevarat hub in Sanatate. 66 de milioane de euro vor fi investiti in noua constructie ce se va inalta langa Spitalul Judetean.

CITESTE SI: A trecut cu masina peste un copil care se juca pe strada si a fugit. Soferul las, cautat inca de politistii din Timisoara. Totul a fost filmat. Video

Lucrarile la centrul pentru mari arsi de la Timisoara incep in data de 12 iunie, la Ministerul Sanatatii semnandu-se astazi ordinul de incepere a constructiei noului corp de cladire ce va apartine de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Pius Brinzeu. Investitia se ridica la 66 de milioane de euro si presupune construirea unei cladiri noi in care vor functiona 58 de paturi pentru UPU-SMURD, 6 saloane pentru mari arsi, 6 rezerve pentru arsi intermediari si post-critici, 5 paturi pentru microchirurgie si chirurgie reconstructiva, sectie ATI cu 27 de paturi, bloc operator cu 25 de sali de operatie si heliport„, a anuntat deputatul de Timis Alfred Simonis.

Practic, in cadul Spitalului Judetean, intre cladirile existente, pe locul fostului heliport, intre Ortopedie si Casa Austria, urmeaza sa fie ridicata noua unitate, prevazuta cu parter, 5 etaje si heliport, care va avea o unitate de primiri urgente, o sectie ATI si un nou Centru pentru Mari Arsi.

Conform contractului, termenul de finalizare a noului spital este anul 2025.

Va reamintim, inca din august 2020 a fost emisa Autorizatia de Constructie de catre Consiliul Judetean Timis, beneficiarul final al investitiei. Banca Mondiala asigura fondurile pentru intregul proiect, inclusiv realizarea Proiectului Tehnic, executia si asigurarea utilitatilor.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Foarte bine după 33 de ani de democrație! O întrebare parcare unde și pt cîte locuri pe unde accesul?

  2. Secția de psihiatrie o lăsăm să se dărâme?

  3. Citisem din greseala „se deschide hub-ul de sanatate” omitand cuvantul „santierul”…

    Cand o veni ziua aia in care deschidem si noi ceva si nu anuntam doar promisiuni, deschideri de santiere, deschideri de studii de fezabilitate?

  4. VESTE BUNA

  5. Am citit bine, autorizatia de constructie emisa in 2020, constructia incepe in 2023? Vorba aia, melcul european/mioritic tusti dintr-un tufis..?..