Opinia Timisoarei

Se deschide santierul la hub-ul de sanatate de 66 de milioane de euro de la Spitalul Judetean Timisoara. Va avea heliport, Urgente, ATI si un nou Centru de Mari Arsi, interconectate prin pasarele. Cand trebuie sa fie gata

TIMISOARA. Dupa ce primele utilaje au fost aduse pe santierul viitorului hub de sanatate de la Spitalul Judetean Timisoara inca de acum cateva zile pentru pregatirea terenului, de luni, acestea pornesc lucrarile la noua constructie.

CITESTE SI:  ‘Bataie’ pe un nou segment din Centura Mica din jurul Timisoarei. 9 firme si asocieri vor sa-l construiasca. Banii sunt asigurati prin programul Anghel Saligny, peste 4 milioane de euro

Conform proiectului, daca vremea este potrivita, in 12 iunie se fac primele sapaturi pentru realizarea investitiei care se va ridica la 66 de milioane de euro.

In noua cladire vor fi 58 de paturi pentru Unitatea de Primiri Urgente, 6 saloane pentru Mari Arsi, 6 rezerve pentru arsi intermediari si post-critici, 5 paturi pentru microchirurgie si chirurgie reconstructiva, o noua sectie ATI cu 27 de paturi, bloc operator cu 25 de sali de operatie, iar spitalul va fi deservit de un heliport.

Practic, in cadul Spitalului Judetean, intre cladirile existente, pe locul fostei platforme de aterizare pentru elicoptere, intre Ortopedie si Casa Austria, va fi construita noua unitate, prevazuta cu parter si 5 etaje.

Conform contractului, termenul de finalizare a noului spital este anul 2025.

Va reamintim, inca din august 2020 a fost emisa Autorizatia de Constructie de catre Consiliul Judetean Timis, beneficiarul final al investitiei. Banca Mondiala asigura fondurile pentru intregul proiect, inclusiv realizarea Proiectului Tehnic, executia si asigurarea utilitatilor.

Exit mobile version