Se deschide santierul la hub-ul de sanatate de 66 de milioane de euro de la Spitalul Judetean Timisoara. Va avea heliport, Urgente, ATI si un nou Centru de Mari Arsi, interconectate prin pasarele. Cand trebuie sa fie gata

TIMISOARA. Dupa ce primele utilaje au fost aduse pe santierul viitorului hub de sanatate de la Spitalul Judetean Timisoara inca de acum cateva zile pentru pregatirea terenului, de luni, acestea pornesc lucrarile la noua constructie.

CITESTE SI:  ‘Bataie’ pe un nou segment din Centura Mica din jurul Timisoarei. 9 firme si asocieri vor sa-l construiasca. Banii sunt asigurati prin programul Anghel Saligny, peste 4 milioane de euro

Conform proiectului, daca vremea este potrivita, in 12 iunie se fac primele sapaturi pentru realizarea investitiei care se va ridica la 66 de milioane de euro.

In noua cladire vor fi 58 de paturi pentru Unitatea de Primiri Urgente, 6 saloane pentru Mari Arsi, 6 rezerve pentru arsi intermediari si post-critici, 5 paturi pentru microchirurgie si chirurgie reconstructiva, o noua sectie ATI cu 27 de paturi, bloc operator cu 25 de sali de operatie, iar spitalul va fi deservit de un heliport.

Practic, in cadul Spitalului Judetean, intre cladirile existente, pe locul fostei platforme de aterizare pentru elicoptere, intre Ortopedie si Casa Austria, va fi construita noua unitate, prevazuta cu parter si 5 etaje.

Conform contractului, termenul de finalizare a noului spital este anul 2025.

Va reamintim, inca din august 2020 a fost emisa Autorizatia de Constructie de catre Consiliul Judetean Timis, beneficiarul final al investitiei. Banca Mondiala asigura fondurile pentru intregul proiect, inclusiv realizarea Proiectului Tehnic, executia si asigurarea utilitatilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. BRAVO!

 2. :))))

 3. NewSpeak. Hub de sanatate. In traducere deathcamp. Acuma abia sa aflat ca majoritatea mortilor de covid sau datorat ventilatoarelor. Spitalele primeau de la guvern zeci de mii de dolari pentru fiecare mort.

 4. Mare păcat, că se construieşte pe pista elicopterului, în parcare acum toată lumea trebuie să ocolească după clădiririle spitatului de arşi Casa Austria, ca să meargă la biserică la toate slujbele.
  era frumos dacă nu se construia,acolo în acelloc şi în alt loc construcţia spitalului !

 5. Mortalitatea la ATI era peste 80%…au ucis oameni cu sange rece…a fost doar un preludiu la ce urmeaza, genocid, vaccinari fortate si anularea tuturor libertatilor.

 6. Noa’ dar ce te-ai suparat asa !? libertatea sa te arunci in cap de pe un pod nu cred ca ti-o poate lua nimeni :))))
  Sau poti sa urmezi calea unora, pe care ii vedem cum comit fel de fel de infractiuni, sa se aleaga macar cu 3mese pe zi in virtutea pierderilor unor libertati !
  II drept, si in spital ai acele 3 mese pe zi .., dar in spital te curata mai repede, si ai mesele mai saracacioase ..!

 7. Da, si vizitatorii hub-ului isi parcheaza masinile in parcarea supermarketului de peste drum…
  Sunt curios ce cantitate de lumina naturala va intra la ferestre la asa o inghesuiala de cladiri in acest hub?

 8. Parcarea să auzim despre proiectul pt parcare,cel puțin 500 de locuri sau asta nu intră in proiect se va descurca lumea cu parcatul după legea junglei ,unii vor tăia amenzi

 9. Bani aruncați pentru firmele de partid. De ce nu finalizați Spitalul de pe Calea Torontal!