Noutati :

Se deschide santierul in centrul Timisoarei! Vor incepe lucrarile la reabilitarea centrului istoric!

15 octombrie, 2013 - 01:42 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Perioada in care se mai putea depune vreo contestatie la licitatia pentru lucrarile de reabilitare a centrului istoric a expirat, astfel ca in zilele urmatoare se va semna contractul de executie cu firma castigatoare.

Azi noapte a expirat termenul pentru contestatii pentru lucrarea de reabilitare a centrului iostoric, nu a fost inregistrata niciuna, deci putem trece la semnare. Prin acest proiect vom putea face ca orasul nostru sa arate substantial diferit fata de cum arata acum, prin transformarea zonei Cetate in zona pietonala„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Potrivit acestuia, lucrarile vor incepe chiar in aceasta toamna, iar primele santiere se vor deschide in Piata Libertatii si in Piata Sf. Gheorghe.

Vor incepe lucrarile in acest an, deindata ce semnam contractul vom sta de vorba si vom conveni asupra unei perioade mai scurte a lucrarii decat cea anuntata initial. Dorim sa absorbim la maxim banii europeni si de aceea venim inspre firma care va executa lucrarea sa isi asume un termen contractual mai scurt decat cel anuntat. Proiecte europene vor fi amanate cu rambursarea sumelor pana in iunie 2015, ori datorita dificultatilor intampinate in procedura de achizitie publica, daca nu compactam termenul de executie vom iesi din perioada de rambursabilitate a fondurilor si va trebui sa suplinim din venituri proprii o parte dintre lucrari. Proiectul e de o importanta majora pentru oras si aveam disponibilitatea sa il asumam si in totalitate din venituri proprii, daca, din pacate am fi ajuns aici. Din fericire nu s-a intamplat asa. Avem termen o saptamana sa semnam contractul, dupa anuntarea castigatorului. Lucrarile incep in Piata Libertatii si Piata Sf. Gheorghe„, a mai spus Robu.

CITESTE SI: Inca doua santiere in Timisoara: Piata Libertatii si Piata Sfantul Gheorghe intra in reabilitare la inceput de iarna?

In cazul in care vor fi gasite vestigii arheologice, pentru care descarcarea arheologica ar dura mai multa vreme, este posibil sa se deschida santiere si in alte locuri din oras.

Daca vor fi gasite vestigii arheologice pentru care descarcarea ar lua mai mult, atunci noi suntem pregatiti sa deschidem front si in alta parte. Fac apel la timisoreni sa aiba intelegere, orasul nostru trebuie sa se moderniozeze, noi avem vointa sa il modeernizam, avem forta sa o facem si ne asumam raspunderea de a o face. Avem insa nevoie de suport cetatenesc„, a mai afirmat primarul.

Edilul a mai spus ca traficul nu va fi o problema, odata cu deschiderea acestor santiere si ca se vor construi doua noi parcari supraterane.

Nu traficul va fi perturbat, ci vor aparea dificultati pentru cei care locuiesc in zona. Pe strada V. Alecsandri e un trafic mai intens si acolo se va face resimtit„, a mai spus primarul.

Potrivit acestuia, urmeaza sa se construiasca, printr-un parteneriat public privat doua parcari supraterane, una pe strada Oituz si cealalta in spatele parcului I. C. Bratianu unde acum sunt mai multe baterii de garaje.

Lucrarile la reabilitarea centrului istoric ar urma sa dureze aproximativ 23 de luni, conform propunerii constructorului, insa acest termen ar putea fi devansat.

Valoarea proiectului, initiat in vremea administratiei Ciuhandu, este de aproximativ 70 milioane de lei, o mare parte din suma provenind din fonduri europene. 10 strazi din zona Unirii vor deveni pietonale si alte 4 piete vor fi renovate complet.

CITESTE SI: Trafic dat peste cap in zona Unirii: din mai ar putea incepe lucrarile de reabilitare a centrului istoric. Se pune piatra cubica pe 10 straziInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Nu ,,daca” ci SIGUR se vor gasi vestigii arheologice! Sa vezi circ acolo,vreo patru ani!

 2. Pariez pe cat vreti voi ca si acolo vor fi taiati toti copacii, spatiul verde va fi „eradicat” si Robu va planta, eventual, arborii aceia ornamentali de 2 metri inaltime, care nu fac nici umbra.

 3. Inafara de Libertatii, in rest sigur se vor taia pomi.

  Parcare obligatoriu trebe facuta in zona Oituz, acolo lipseste in totalitate.
  In partea de Sud a zonei centrale mai sunt totusi parcarile de langa parc, spatele Bega Shoping, Modex, zona Hotel Timisoara (unde s-ar putea etaja cu o parcare comuna peste cele actuale) si in curtea Garnizoanei (in spatele Modex, care aranjat si eventual etajat ar crea locuri de parcare, cu intrarea de pe Str. Lucian Blaga) … toate parcarile putand avea spatiu verde la ultimul nivel, in loc de acoperis.

  Oricum eu sunt curios cand va incepe maretul proiect de amenajare a subpasajului la Opera, prin Piata Victoriei.

 4. @ctm:nu-i aminti de pasajul Operei,ca ne ia dracu’cativa ani!