Noutati :

Se deschide robinetul cu gaz pentru spitalul din Deta si scolile din zona. Anuntul Prefecturii Timis

22 octombrie, 2018 - 02:32 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. A fost sedinta la Ministerul Energiei pe tema opririi gazului din zona Deta. Administratorul sondei de la Partos, cea de la care se furnizeaza gaz in toata zona Deta a dat socoteala in fata reprezentantilor ministerului.

CITESTE SI: Situatie dramatica in Timis, dupa intreruperea gazului in mai multe localitati. Pacienti trimisi acasa din spitalul Deta 

Potrivit reprezentantilor Prefecturii Timis, OMV Petrom a anuntat, in urma acestei sedinte, ca va deschide robinetul si va furniza gazul necesar functionarii unor institutii principale, cum ar fi Spitalul Orasenesc Deta si scolile sau gradinitele din zona.

In ceea ce ii priveste pe consumatorii casnici, acestia mai au de asteptat. Miercuri este programata o noua intalnire la nivelul Ministerului Energiei, la care va participa si prefectul judetului Timis, Eva Andreas.

Situatia de la Deta, Denta, Moravita si Voiteg a intrat si in vizorul presedintelui Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

CITESTE SI: In prag de iarna, mii se oameni au ramas fara gaz, in Timis. Este afectat un spital si mai multe scoli 

Situatia creata in localitati din sudul judetului Timis, Moravita, Deta, Denta, Voiteg, ne arata cat de gresit este ca statul sa nu isi pastreze parghiile necesare pentru a interveni atunci cand interesele cetatenilor sunt afectate. Intreruperile repetate de gaz din localitatile respective sunt inacceptabile si solicit companiilor implicate, fie ca este vorba despre distribuitori sau producatori, sa nu isi regleze neintelegerile pe seama populatiei din judetul Timis si sa dea dovada de responsabilitate. Profitul si rentabilitatea nu sunt argumente care sa ne multumeasca din moment ce companiile nu ofera o solutie alternativa, fapt ce arata ca nu au luat din timp masurile necesare pentru ca situatia actuala sa fie evitata. Cred ca trebuie ca toate autoritatile judetene si nationale sa intervina, indiferent ca au sau nu competenta legala, pentru ca asemenea practici sa inceteze, iar firmele sa inteleaga ca judetul Timis nu este un sat fara caini. Sper ca acum toata lumea devine constienta de ce insist atat de mult cu proiectul BRUA si cu infiintarea la nivelul judetului a Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara pe gaz, acestea fiind o alternativa, poate singura, prin care sa oferim atat cetatenilor, cat si firmelor private o solutie la sistemul actual. Vreau sa asigur cetatenii ca suntem alaturi de ei, le cunoastem problemele si actionam pentru a identifica cele mai bune solutii„, a transmis Calin Dobra.

Problemele cu gazul in zona Deta nu sunt noi si vin de la faptul ca singura sonda productiva, cea de la Partos apartine OMV Petrom, iar distribuitori sunt firmele Premier Energy si Delgaz Grid. Cei de la OMV vor insa sa renunte la aceasta sonda, insa nicio firma nu este interesata sa preia infrastructura. Premier Energy este distribuitorul de gaze pentru Moravita, Voiteg, Banloc si Denta, iar in Deta distributia este asigurată de Delgaz Grid.

UPDATE: OMV Petrom vine cu precizari legate de sistarea gazelor in zona Deta:

Colaboram cu operatorii retelelor de distributie si cu autoritatile relevante pentru oferi sprijin in identificarea unei solutii pentru persoanele afectate de intreruperea alimentarii cu gaze.

In conformitate cu cadrul legal actual, obligatia de identificare si implementare a unor solutii alternative de alimentare cu gaze revine concesionarilor de servicii de distributie la nivel local.

Inca din 2012-2013, atat autoritatile statului, cat si operatorii retelelor de distributie din zona au fost informati ca productia de gaze la nivel local va scadea din cauza epuizarii zacamintelor, fiind necesara identificarea unor surse alternative de alimentare. In prezent, exista o singura sonda de gaze in zona si, in conditiile declinului accelerat al productiei, aceasta nu poate acoperi consumul de gaze la nivel local

OMV Petrom face eforturi pentru a mentine continuitatea alimentarii cu gaze naturale si ofera sprijin operatorilor de distributie pentru identificarea unor solutii alternative. Mai mult, compania este disponibila sa transfere o conducta de gaze deja existenta, care ar putea fi utilizata de operatorii de distributie din zona pentru a suplimenta cu volume de gaze din SNT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...