SE DESCHIDE Autostrada Timisoara – Lugoj! Ultimul anunt al CNADNR! Iata ora la care se da drumul circulatiei!

TIMISOARA. Verde pentru soferi si pe ultimul lot al autostrazii Timisoara – Lugoj! Se deschide traficul pe toata lungimea soselei de mare viteza, odata cu finalizarea tronsonului Izvin – Sanovita, IN ACEASTA SEARA, de la ora 19.00, anunta CNADNR

Aceasta dupa ce se anuntase ca soferii vor putea parcurge intregul drum incepand cu aceasta dimineata. Conducatorii auto insa s-au vazut nevoiti sa faca cale-ntoarsa cand au gasit indicatoarele de ‘interzis’ puse la urcarea pe autostrada.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează participanții la trafic că astăzi (23.12.2015), începând cu ora  19:00, se va deschide traficul rutier pe tronsonul de Autostradă Tmișoara-Lugoj, Lot II, km 54+000 – km 79+625.
Astfel, se asigură o continuitate pe autostradă de la Nădlac până la Traian Vuia, intersecție cu DN68A, pe o lungime de 142 km, fiind incluși  și cei 10,5 km din Autostrada Lugoj – Deva, Lot I (nedeschiși traficului în anul 2013).
Datorită managementului riguros, dar și datorită obținerii tuturor avizelor și acordurilor necesare, traficul rutier a putut fi deschis circulației cu 7 luni mai devreme.
De asemenea vor fi deschise două parcări de scurtă durată, urmând ca în funcție de condițiile meteo din următoarele săptămâni să fie deschise și două spații de servicii care, în prezent se află într-un stadiu avansat de execuție„, se arata in comunicatul CNADNR.

UPDATE: La orele 19.00, primele masini au patruns pe Autostrada Timisoara-Lugoj, lot 2 Izvin-Sanovita

CITESTE SI: Atentie, soferi! S-a DESCHIS traficul pe toata Autostrada Timisoara – Lugoj! Mergem pe A1, neintrerupt, de la Nadlac pana la Lugoj!

Inca dinainte de 1 decembrie constructorul lotului 2 al Autostrazii Timisoara-Lugoj a turnat ultimul strat de asfalt.

In 10 decembrie, ministrul Transporturilor Dan Costescu facea o vizita pe noul tronson de autostrada care, iata, se da in folosinta cu 7 luni mai devreme decat era prevazut in proiect.

La acel moment, mai erau de facut marcaje pe 30 de km, iar deschiderea traficului era legata de conditiile meteo care ar fi permis muncitorilor sa ispraveasca trasarea. Daca vremea era uscata, aveau nevoie de cel mult 10 zile ca sa incheie operatiunea.

CITESTE SI: Vizita fulger a ministrului Transporturilor pe Autostrada Timisoara – Lugoj Lot 2, pregatita de inaugurare

autostrada-lugoj-lot2 (2)

Construirea lotului 2 al Autostrazii Timisoara – Lugoj, realizata de Asocierea TIRRENA SCAVI S.P.A., a inceput in ianuarie 2014 si avea drept termen de finalizare iulie 2016. Cei 25 de kilometri au fost insa finalizati deja, iar pentru finele lui decembrie era programata receptia lucrarii.

Acest tronson face parte din Autostrada Timisoara – Lugoj, care are o lungime totala de 35 km, primul tronson fiind dat in folosinta in 2012.

Lotul 2 Izvin – Sanovita are 9 poduri, 12 pasaje, un nod rutier la Topolovatu Mare, 2 spatii de servicii, 2 parcari de scurta durata.

Costul lucrarilor la tronsonul 2 al Autostrazii Timisoara – Lugoj a fost de  423.356.307,32 lei (fara TVA), din care 85% din Fondul de Coeziune (POS-T), iar 15% de la bugetul de stat.

Perioada de garantie oferita de constructorul italian este de 4 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...