Se demoleaza o parte din ‘spitalul fantoma’ de pe Calea Torontalului, unde va fi construit Institutul Regional Oncologic din Timisoara

TIMISOARA. Pana la finalul acestui an va incepe demolarea unei parti a cladirii de pe Calea Torontalului din Timisoara, pentru a putea fi construit mai apoi, aici, Institutul Regional Oncologic. Anuntul a fost facut de deputatul de Timis, Alfred Simonis.

CITESTE SI: ‘Scaneaza dracu’ prostiile astea. Nu afli nimic wow. Vara ne coacem de cald in hala asta, iarna dardaim de frig, geamurile sunt sparte’. Furiosi, producatorii din Iosefin fac misto de ‘digitalizarea’ societatii de Piete a Primariei Timisoara 

”La acea cladire de pe Calea Torontalului, cred eu, ca anul acesta va incepe demolarea partii care trebuie demolata, in urmatoarea perioada”, a anuntat Alfred Simonis.

Urmeaza ca Guvernul sa adopte o ordonanta prin care Compania Nationala de Investitii va prelua proiectul.

”Sper in urmatoarele doua-trei saptamani, mai lipsesc unul sau doua avize, Guvernul Romaniei sa adopte o ordonanta de urgenta care va permite preluarea de catre CNI a investitiei, iar CNI sa deruleze in regim de urgenta licitatia, dupa care sa inceapa partea de demolare si evident de constructie a acelui spital atat de asteptat in Timisoara”, a adaugat Simonis.

Institutul Regional de Oncologie Timisoara se va amenaja pe Calea Torontalului, la iesire din oras, unde acum se gaseste spitalul parasit, ridicat inca din anii ’90.

Noul spital va deservi zona de vest a tarii si va avea 250 de paturi pentru spitalizare de zi, Ambulatoriu, zona de servicii de diagnosticare (analize de laborator, imagistica, endoscopie, explorari functional), bloc operator, terapie intensiva, laborator radioterapie, laborator medicina nucleara, centru pentru transplant medular si afereza celule stem).

Unitatea sanitara va avea, de asemenea, un centru pentru primirea urgentelor oncologice, si spatii de studiu si cercetare (sala multifunctionala, sali de studiu, sali de prezentari practice, birouri de studiu, etc).

Institutul Regional de Oncologie de la Timisoara va costa 1.153.030.188 lei, cu TVA, finantarea fiind asigurata prin PNRR. In luna martie 2023 a fost semnat contractul pentru demararea lucrarilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...