Noutati :

Se demoleaza fosta cantina a Spitalului Louis Turcanu din Timisoara. In locul ei se ridica o noua cladire, iar intreaga curte isi schimba aspectul. Foto

29 iulie, 2022 - 12:25 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Nu s-a finalizat inca santierul la noul corp de cladire al Spitalului de Copii din Timisoara, ca o noua lucrare este pe punctul de a incepe, in curtea unitatii medicale.

Inca din iarna acestui an autoritatile anuntau ca urmeaza sa fie pusa la pamant cladirea care, in urma cu multi ani, era folosita drept cantina a spitalului, si ca in locul ei urmeaza sa se inalte o noua constructie, care insa sa indeplineasca mai multe functiuni.

Un prim pas se face in zilele urmatoare, cand alesilor locali le va fi supus votului un proiect prin care sa opreasca investitia de „Reparatii capitale corp cantina la Spitalul Clinic de Urgente pentru copii Louis Turcanu, din Timisoara Piata Regina Maria (Dr Iosif Nemoianu) Nr.2, jud. Timis”, pornit inca din anul 2018.

In timpul scurs de la momentul demararii proiectului de reparatii a fost intocmita si o expertiza, iar specialistii au identificat o serie de probleme structurale atat de grave incat s-a decis demolarea cladirii cantinei.

In locul actualei constructii urmeaza sa fie ridicat un alt imobil, cu functiuni diferite, iar planul Primariei este sa reamenajeze complet curtea spitalului, in integralitatea ei.

Cladirea cantinei se va demola, conform expertizei realizate de specialisti. In locul ei ne dorim sa facem o alta cladire, avem si un SF deja facut. Noua cladire va avea la subsol functiuni tehnice, adica o spalatorie, centrala si alte elemente tehnice, la parter ne dorim sa facem o cantina si o zona de servire a mesei si vrem sa avem si o terasa deschisa si zona de asteptare pentru apartinatori.

Vrem sa tratam toata zona dintre cele doua cladiri principale. Ne-am dori sa demolam si farmacia aceea de pe strada Nemoianu, sa refacem aleile, spatiile verzi, intreaga zona„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ruben Latcau, viceprimarul Timisoarei.

Va reamintim, la Corpul B (cel complet nou) al spitalului, lucrarile sunt inca in desfasurare. La inceputul anului, administratia impreuna cu reprezentantii unitatii medicale identificau o serie de interventii ce nu au fost prevazute in proiectul initial si care trebuiau facute.
Astfel, a fost organizata o noua licitatie, iar firma care s-a ocupat si pana acum de lucrari, Sulfatim, a castigat si acest contract, in valoare de 1.5 milioane de euro.
Din acesti bani urmeaza sa se faca recompartimentari, suplimentari la instalatiile PSI, racordarea la reteaua Colterm, hidroizolatii, dar si alte lucrari suplimentare.

CITESTE SI: Dupa 8 ani de santier, incep lucrarile suplimentare la noua cladire a Spitalului de Copii din Timisoara. Se racordeaza la Colterm si se recompartimenteaza cu 1 milion si jumatate de euroInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...