Noutati :

Se decide ridicarea carantinei pentru Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita? Sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta

23 ianuarie, 2021 - 11:39 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
1

TIMISOARA. Sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, la Timisoara, sambata. Autoritatile vor face o analiza a evolutiei pandemiei in localitatile de langa Timisoara plasate in carantina in urma cu 2 saptamani si vor lua o decizie.

Presedintele Consiliului Judetean Alin Nica precizeaza pe Facebook ca va propune ridicarea carantinei pentru cele 4 comune periurbane.

Astăzi, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, voi susține ridicarea carantinei pentru Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă. Rata de infectare a scăzut în ultimele 14 zile și nu se impune prelungirea restricțiilor, cu condiția ca timișenii să respecte pașii esențiali în lupta anti-covid19: distanțare fizică, purtarea măștii, respectarea normelor de igienă și, acolo unde este posibil, efectuarea vaccinului„, a transmis Alin Nica.

Ratele de infectare erau vineri mai mari decat la momentul plasarii in carantina in cele 4 comune

Vineri, rata de infectare cu coronavirus era 7,85 la Dumbravita, 6,88 la Ghiroda, 5,89 la Giroc si 7,34 la Mosnita Noua.

Sambata, rata de infectare cu COVID la mia de locuitori era de 8,54 la Dumbravita, 6,52 la Ghiroda, 5,59 la Giroc si 7,50 la Mosnita Noua

Va reamintim, in 10 ianuarie, a fost instituita carantina la Dumbravita, Ghiroda (fara Giarmata Vii), Giroc (incluzand Chisoda) si Mosnita Noua (incluzand localitatile Mosnita Veche si Albina, dar excluzand localitatile Mosnita Noua, Urseni si Rudicica).

Atunci, rata de infectare la mia de locuitori era de 6,40 la Ghiroda, 6,70 la Dumbravita, 6,65 la Mosnita Noua, si 7,82 la Giroc.

UPDATE: Dumbravita ramane in carantina inca o saptamana. Masura ridicata pentru Giroc, Ghiroda si Mosnita. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Carantină in Dumbrăvița ahahahahhaha ați fost pe acolo?