Noutati :

Se da startul spectacolelor din care se vor strange fonduri pentru reabilitarea salii de concerte a Liceului de Muzica „Ion Vidu”

22 martie, 2011 - 06:23 PM
Autor: Andreea Hnyatek      
Categorie: EDUCATIE
0

img_7297TIMISOARA. Sala de concerte cu cea mai buna acustica din Europa, care a avut mult de suferit dupa incendiul izbucnit in 8 martie, va fi reabilitata din bani care se vor strange  de pe urma unor concerte caritabile. Pagubele incidentului sunt estimate la aproximativ 2 miliarde de lei vechi.

Miercuri, la ora 18, va incepe prima actiune de reabilitare a salii, prin decernarea unor diplome de eroism, pentru profesorii si elevii care au ajutat la stingerea incendiului.  Va urma un program artistic, care va fi deschis de corul de fete al liceului, moment urmat de o rememorare a celor mai importante momente din istoria liceului. Acelasi grup va canta „Cavalcada”, de Remus Georgescu, apoi elevii sectiei de teatru, coregrafie si orchestra de suflatori vor sustine un repertoriu dramatic. Va urma o compozitie a lui Andrei Tiba, elevul de clasa a XI a care este cel mai tanar membru al Uniunii Compozitorilor din Romania.

Seria de spectacole va continua in 29 martie, cand va avea loc un concert de muzica noua, in 31 martie vor urca pe scena grupul “The Teachers”, iar in 5 aprilie vor fi alte momente artistice.

Toate aceste concerte se vor tine chiar si atunci cand sala va fi in santier. Elevii au deschis si o pagina de Facebook – Saladeconcerte -, unde toate spectacolele vor fi mediatizate .Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...