Noutati :

Se da startul Festivalului dramaturgiei romanesti la Timisoara

14 aprilie, 2015 - 10:28 AM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Cea de a XX-a editie a singurul festival din Romania dedicat dramaturgiei romanesti a ajuns la editia a XX-a. FEST-FDR (Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanesti) va incepe miercuri, 15 aprilie.

In prima etapa a Festivalului vor fi prezentate treisprezece productii. Sectiunea FDR se deschide cu spectacolul Viata-i mai frumoasa dupa ce mori (Teatrul “Tomcsa Sándor” Odorheiul Secuiesc), pus in scena de Mihai Maniutiu, programat miercuri, 15 aprilie, la ora 19.30, in Sala Mare a Teatrului National.

“Spectacolul e si o gluma, si o provocare, si o meditatie, si o intrebare plina de tulburare. Si nu cauta sa ne dea un raspuns, ci ne prezinta, simplu, o lume imaginara a mortilor, una din multiplele posibile, in cheia “cabaretul metafizic”. La prima vedere, in acest spectacol, lumea de dupa moarte nu difera de viaţa de zi cu zi: ne aflam intr-o gradina de vara, cu scaune, mese, umbrele, cu un zid mare alcatuit din lazi de bere. Totul pare a fi firesc, real si, totusi, din cand in cand, stranietatea se insinueaza…”

Al doilea spectacol al serii, Organic de Saviana Stanescu, in regia lui Andrei Majeri (Teatrul National Bucuresti), incepe la ora 21.00, in Sala 2. Despre aceast text, selectionerul Festivalului, criticul de teatru Oana Bors, scria: “Traficul de organe. Viaţa imigranţilor. Visul american. Sunt temele acestui text scris de Saviana Stanescu, intregind preocuparea autoarei catre „marginali”, indiferent ce forma imbraca acestia. intr-un spectacol ce uzeaza de ironie si umor.” O producţie care aduce in faţa publicului un subiect acut, desprins din stirile zilnice si spune o poveste rupta din realitate.

Editia din acest an a FDR inglobeaza un alt eveniment in care Teatrul National este organizator, The Art of Ageing – 1st European Theatre and Science Festival, creat in cadrul Conventiei Teatrale Europene. Vom reveni curand cu informatii despre deschiderea The Art of Ageing.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...